Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da İnternet Üzerinden Dolandırıcılık Yapanlara Operasyon: 64 gözaltı

İnternet üzerinden sanal ortamda nitelikli dolandırıcılık yapan şüphelilere yönelik 20 ilde düzenlenen operasyonda, 64 kişi gözaltına alındı.

İnternet üzerinden sanal ortamda

Diyarbakır’da İnternet Üzerinden Dolandırıcılık Yapanlara Operasyon: 64 gözaltı. Şüphelilere yönelik 20 ilde düzenlenen operasyonda, 64 kişi gözaltına alındı.

 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, internet üzerinden sanal ortamda nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik 20 ilde operasyon düzenlendiğini açıkladı.

 

20 İLDE 64 KİŞİ YAKALANDI

 

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Erzurum Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Erzurum merkezli İstanbul, Mersin, Adana, Gaziantep, Kırşehir, Sinop, Adıyaman, Tekirdağ, Bursa, Şanlıurfa, Aydın, Diyarbakır, Eskişehir, Hakkari, İzmir, Karabük, Samsun, Kocaeli ve Antalya’da eş zamanlı olarak “SİBERGÖZ-20” operasyonları düzenlendi.

 

Kiralama Bedeli, Sigorta Bedeli ve Kaparo Ücreti

 

Operasyonlarda 64 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonu sosyal medya hesabından duyuran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyon ile ilgili ayrıntıları paylaştı ve şu ifadeleri kullandı:

 

“64 şüphelinin; Araç Kiralama ve Sigorta firmalarının isimlerini kullanarak oluşturdukları “Oltalama (Phishing) siteleri üzerinden iletişime geçtikleri vatandaşlardan Kiralama Bedeli, Sigorta Bedeli ve Kaparo Ücreti” adı altında para talep ederek haksız kazanç sağladıkları tespit edildi.

 

“Kararlılıkla devam edecek”

 

Operasyonlar sonucu; Ruhsatsız tabancalar, Çok miktarda döviz, Türk Lirası ve altın ile Çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Milletimizin duası sizinle.  Siber suçlarla mücadelemiz kararlılıkla devam edecek”