Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da İlk Evini Alacaklara Sosyal Konut Müjdesi!

İlk evini alacaklara konut kredisi ve TOKİ’den sosyal konut açıklaması geldi. İşte Cumhurbaşkanlığı’ndan gelen açıklama.

İlk evini alacaklara konut

Diyarbakır’da İlk Evini Alacaklara Sosyal Konut Müjdesi! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 81 şehirde sosyal konut müjdesi verdi.

 

81 ŞEHİRDE SOSYAL KONUT MÜJDESİ

 

Habertürk canlı yayınına katılan Cevdet Yılmaz, burada ilk evini alacaklar için başlatılacak kampanyaya değindi ve ilk evini alacaklar için düşük faizli kredinin neden iptal edildiğini, bundan sonra neler yapılacağını söyledi. Yılmaz, Diyarbakır dahil 81 şehirde sosyal konut müjdesi verdi.

 

KİRADA YÜZDE 25 ZAM SINIRI KALKACAK MI?

 

Kirada yüzde 25 zam sınırını değerlendiren Yılmaz, “Asıl olan tabii enflasyonu düşürmek ve bu ihtiyacı ortadan kaldırmak. Dolayısıyla enflasyonu kalıcı bir şekilde düşürdüğünüz zaman buna ihtiyaç kalmayacak zaten. Ama bu konudaki karar henüz alınmış değil. Bu yılın ortasına kadar geçerliliği var. Temmuza kadar süremiz var. Yaklaştığı zaman bir etki değerlendirme yapılacaktır. Artılarına, eksilerine bakılacaktır. Enflasyonun gidişine, kiralardaki gidişata, hepsine bakılarak bir karar verilecektir” dedi.

 

 

İLK EVİNİ ALACAKLAR ERTELENDİ: İŞTE NEDENİ

 

Yeni dönemde ilk evini alacaklar için nasıl projeler ortaya koyacaklarını söyleyen Yılmaz, ilk evini alacaklar için daha önce açıklanan konut kredisinin de neden iptal edildiğine dair bilgi verdi. Yılmaz açıklamasında şunları söyledi:

 

“Konut çok önemli. sosyal refah açısından. Biz birinci konutu çok önemli görüyoruz. İlk konut sahipliği makro düzeyde tasarruf oranlarını artırıyor. İkinci konut gittikçe düşürüyor. İlk konut sahipliği tasarruf oranını artıran yönünden önemli.

 

Sosyal konut meselesinde çok açık bir şekilde politikalarımız ortada destekliyoruz. Daha fazla insanımızın konut sahibi olması için politikalarımız var.

 

Bir taraftan da afet riskini ele alarak büyük bir kentsel dönüşüm programı ilan etmiş durumdayız. Sadece İstanbul için 480 milyar liralık bir bütçe ayırmış durumdayız. Önümüzdeki dönemde gerek merkezi, gerek yerel yönetimler olarak daha fazla sosyal konut ürettiğimizi göreceksiniz. Bugüne kadar da yapıldı ama daha yoğun şekilde yapılacak. Arzı artırıcı bir takım programımız olmak zorunda. Sadece talebe yönelir ucuz kredi verelim derseniz enflasyon yükseliyor.

 

Aslolan konut azını artırmak. Üretici enflasyonunda ciddi düşüş var. 47’lerde falan en son. TÜFE’ye göre oldukça düşük. Bu sevindirici. Maliyet tarafında daha iyi bir yere gittiğimizi gösteriyor. Bir süre sonra tüketicilere yansıyacak”