Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da ihraç edilen emekçilerin işe iade edilmesi istendi

KESK Diyarbakır Şubeler Platformu, KHK ile ihraç edilen arkadaşları işe iade edilinceye kadar taleplerini haykıracaklarını söyledi.

KESK Diyarbakır Şubeler Platformu,

Diyarbakır’da ihraç edilen emekçilerin işe iade edilmesi istendi! KESK Diyarbakır Şubeler Platformu, KHK ile ihraç edilen arkadaşları işe iade edilinceye kadar taleplerini haykıracaklarını söyledi.

 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Diyarbakır Şubeler Platformu, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden ihraç edilen kamu emekçilerinin görevine iade edilmeleri ve 35’inci maddenin iptali talebiyle düzenledikleri eylemelerini 99’uncu haftasında da sürdürdü.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bulunan Hazal Park’ta yapılan açıklamaya çok sayıda sendika üyesi katıldı. Açıklama da “KHK’ler gidecek biz kalacağız” pankartı açılırken, “KHK’li İhraçlar onurumuzdur” , “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek”, “KHK’ler gidecek biz kalacağız” sloganları atıldı.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Diyarbakır 1 No’lu Şube Sekreteri Sinan Gündüz, ülkedeki anti-demokratik uygulamalar ve hukuksuzlukların ekonomik krizin en büyük sebebi olduğunu vurguladı.

Gündüz, ihraç edilen emekçi ve ailelerinin birçok sosyal haktan mahrum bırakıldığını hatırlatarak, birçoğunun tutuklanarak özgürlüklerinin kısıtlandığına dikkat çekti. Gündüz, “Tüm arkadaşlarımızın dosyaları herhangi bir ceza verilmeden sonuçlandırılmalı ve bugüne kadar ihraç edilen tüm arkadaşlarımız bütün haklarıyla birlikte derhal görevlerine iade edilmelidirler” dedi.

Talepleri karşılana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini kaydeden Gündüz, taleplerini daha yüksek sesle haykırmaya devam edeceklerini de vurguladı.