Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da Hasta ve Hasta Yakınlarına Sıcak Yuva: 9 Bin 250 Kişi Ücretsiz Konakladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hasta ve Hasta Yakınları Misafirhanesi, son bir buçuk ayda 9 bin 250 hasta ve hasta yakınına ücretsiz konaklama ve yeme-içme hizmeti sunarak önemli bir sosyal soruna çözüm üretmeye devam ediyor. 136 odası ve 391 yatağı ile Türkiye’nin en büyük kapasiteli misafirhanesi olan tesis, otel konforunda hizmet vererek misafirlerinden tam not alıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hasta

Diyarbakır‘da Hasta ve Hasta Yakınlarına Sıcak Yuva: 9 Bin 250 Kişi Ücretsiz Konakladı! Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hasta ve Hasta Yakınları Misafirhanesi, son bir buçuk ayda 9 bin 250 hasta ve hasta yakınına ücretsiz konaklama ve yeme-içme hizmeti sunarak önemli bir sosyal soruna çözüm üretmeye devam ediyor. 136 odası ve 391 yatağı ile Türkiye’nin en büyük kapasiteli misafirhanesi olan tesis, otel konforunda hizmet vererek misafirlerinden tam not alıyor.

 

Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde faaliyet yürüten Hasta ve Hasta Yakınları Misafirhanesi, 136 oda 391 yatak kapasitesi ile Türkiye’deki mevcut örnekleri arasında en yüksek kapasiteli misafirhane olma özelliği taşıyor. Çevre il ve ilçelerden tedavi için kente gelen ve kalacak yeri olmayanların ücretsiz kalabildiği misafirhanede son 45 günde 9 bin 250 kişi misafir edildi.

Otel konforunda hizmet verilen misafirhanede kalan hasta ve hasta yakınları için revir, mescit, ücretsiz kahvaltı ve akşam yemeği ile wi-fi hizmeti sunuluyor. Tam teçhizatlı çamaşırhanede kıyafetlerini ücretsiz yıkayabilen misafirler, katlarda bulunan ütü odalarında da ütülerini yapabiliyor.

 ‘Tüm hizmetler ücretsiz’

Hasta ve Hasta Yakınları Misafirhanesi hakkında bilgi veren Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Serkan Demirkıran, misafirhanedeki tüm hizmetlerin tamamen ücretsiz olduğunu söyledi. Misafirlerinin rahat etmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini vurgulayan Demirkıran, şunları ifade etti:

“Çevre illerden ve ilçelerden gelen hastalara ve hasta yakınlarına hastalık süresi boyunca güler yüzlü personelimiz ile ev konforunda hizmet veriyoruz. Misafirlerimizden hep güzel dönüşler alıyoruz. Vatandaşlarımız durumlarını belgeledikleri sürece burada diledikleri kadar kalabilirler. Vatandaşlarımıza sıcak bir aile ortamı sunmaya çalışıyoruz.”

 ‘Servis imkânı sunacağız’

Halka daha iyi hizmet verme anlayışıyla çalıştıklarını vurgulayan Demirkıran, “İleriki süreçte servis hizmetini de aktifleştireceğiz. Büyükşehir belediyesi olarak elimizden ne gelirse ilerleyen süreçlerde daha kapsamlı daha geniş yapmayı planlıyoruz” dedi.

 “Çalışanlar evladım gibi”

Misafirhanede oğlu ile beraber kalan Fatma Bağdu, personelin hizmetinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bağdu, şunları aktardı:

“Buraya Silopi’den ışın tedavisi almak için geldim. Yerimiz çok rahat. Her şey çok temiz ve güzel. Gayet memnunuz. Allah bu imkânları sunanlardan razı olsun. Hiçbir eksiğimiz yok burada. Evimiz gibi rahatız. Çalışanlar evladım gibi benimle ilgileniyor. Onlardan çok memnunum. Allah onlardan razı olsun.”

 ‘En düşük otel 1000 lira, burası ücretsiz’

Rahatsızlığı nedeniyle Iğdır’dan gelen Fatma Tusa ise son bir aydır misafirhanede kaldıklarını anlattı.

Tusa, şunları dile getirdi:

“Burada sabah kahvaltısı, akşam yemeği alıyoruz. Herkes çok ilgili, evimizdeki gibi hizmet görüyoruz. Her şey çok temiz. Çalışanlardan Allah razı olsun.” Refakatçi Serkan Tusa da misafirhane sayesinde ücretsiz konaklamadan faydalandıklarını, bu sayede büyük bir maddi yükten kurtulduklarını söyledi. Tusa, şöyle konuştu:

“Daha önce dört gün otelde kaldım, en düşük otel şu an 1000 Lira.  Burayı yapanlardan gerçekten Allah razı olsun. Yani böyle bu tesisi kurmak gerçekten çok güzel. Biz hasta ve hasta yakınları olarak gerçekten bizim için çok avantajlı bir şey. Bugün dışarda bir yemek üç yüz dört yüz liradan aşağı değil. Biz burada tamamen ücretsiz bu hizmetleri alıyoruz.  Bizim için büyük nimet.”

 ‘Burası evim gibi’

Elazığ’dan tedavi için gelen Esra Karagöl ise “Buraya ayağımdan tedavi olmak için geldim. 20 gündür buradayım. Burası evim gibi. Evimdeki gibi rahat uyuyorum. Banyomuz var, çamaşırımız, yemeğimiz tertemiz çıkıyor, personel dört dörtlük. Hepinize çok teşekkür ederim.” dedi.