Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da enerji çalıştayı!

Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK) ve Dicle Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirilen ve ortak proje imkânlarının ele alındığı TENMAK Enerji Çalıştayı’nda akademisyenler ve sanayinin öncü kuruluşları ile Diyarbakır’da bir araya gelindi.

Türkiye Enerji, Nükleer ve

Diyarbakır’da enerji çalıştayı! TENMAK Enerji Çalıştayı’nda akademisyenler ve sanayinin öncü kuruluşları ile Diyarbakır’da bir araya gelindi.

 

Türkiye’nin rekabet gücünü arttıracak yenilenebilir enerji, değerli madenler ve teknoloji geliştirme alanlarında geliştirilebilecek proje konularının ele alındığı programın açılış konuşmasını yapan Diyarbakır’ın öncü eğitim kuruluşu Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç konuşmasında özellikle son yıllarda ülkemizde teknolojinin gelişmesi ile birlikte AR-GE’ye ve üniversitelere ihtiyacın artığından söz etti.

 

TENMAK Başkanı Prof. Dr. Abdulkadir Balıkçı, TENMAK’ın misyon, vizyon ve çalışma alanları hakkında bilgiler aktardı. Balıkçı, TENMAK’ın kuruluş amacının, Türkiye’nin enerji, nükleer ve maden teknolojileri konularındaki ihtiyaçlarını gidermek ve bu bağlamda dışa bağımlılığını çözmek olduğunu dile getirdi.

 

TENMAK bilgilendirme sunumu yapan Cennet Yıldırım ise “Amacımız etkin olduğumuz alanlarla ilgili Türkiye’de gerçekleştirilen Ar-Ge faaliyetlerini yürütmek ve desteklemek. Üniversitelerle yakın iş birliği yaparak bu görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz.” diyerek, ulusal ve sektörel düzeyde politika ve stratejiler belirlemeye katkı sunmak misyonu içinde olduklarını ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından çalıştay sunumlar ile devam etti.  TENMAK tarafından Nükleer Enerji, Bor Araştırmaları, Nadir Toprak Elementleri, Temiz Enerji Araştırmaları, Enerji Araştırmaları, TENMAK Destekleri, Uluslararası İş Birlikleri konu başlıklarını içeren bilimsel sunumlar gerçekleştirildi.

Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen çalıştaya Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Turan, TENMAK Yönetim Kurulu, akademisyenler ve öğrenciler katılım sağladı.