Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da DEM Parti’den seçim sonuçlarına itiraz

DEM Parti, Diyarbakır’ın Hazro ve Çermik ilçelerinde  seçim sonuçlarına itiraz etti. İtirazda “taşımalı” seçmen konusu öne çıktı.

DEM Parti, Diyarbakır’ın Hazro

Diyarbakır’da DEM Parti’den seçim sonuçlarına itiraz

 

DEM Parti, Diyarbakır’ın Hazro ve Çermik ilçelerinde  geçersiz sayılan oylar  ve “taşımalı” seçmenlere ilişkin itiraz başvurusunda bulundu.

Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde “taşımalı” seçmenlerle birlikte 371 oy farkla seçimi AKP önde bitirdi. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), taşımalı seçmenlere itirazda bulundu. İtiraz dilekçesini DEM Parti Hazro Belediye Eşbaşkan Adayları Hasibe Yazdık ile Erhan Güven, Diyarbakır Milletvekili Mehmet Kamaç ve DEM Parti Hazro İlçe Örgütü üyeleri Hazro Kaymakamlığı’na avukatlar eşliğinde götürdü.

Dilekçede Hürriyet Mahallesi’nde bulunan Hazro Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde kayıtlı ve oy kullanmış 793 “taşımalı” seçmen ve 904 geçersiz oya ilişkin itirazda bulunuldu.

 

‘SEÇMENE KAYYIM ATANIYOR’

İtiraz sonrası Kaymakamlık önünde açıklama yapan Hasibe Yazdık, eşit olmayan ve hukuksuz bir seçim süreci atlattıklarını belirterek, “Devletin bütün imkanlarını öne sürerek seçimi elimizden almaya çalışıyorlar. Yaptıkları bütün hukuksuzluklara rağmen ancak 371 fark açabildiler ve 904 geçersiz oy mevcut. Bu oyların tekrar sayılması için itirazımızı yaptık. Verdiğimiz emeğin arkasındayız, irademizi hiçbir şekilde gasp ettirmeyeceğiz. Şimdiye dek seçilmişlerimize atanan kayyım, artık seçmenimize atanıyor” dedi.

‘HARAM OYLARA İTİRAZ ETTİK’

DEM Partili vekil Mehmet Kamaç da “Halk baskıcı iktidarın kayyımlarına büyük bir cevap verdi. Biliyorsunuz ki  asker ve polisler ile sahte oylarla çalışma yürütüldü ancak buna rağmen halkımız çok güçlü bir cevap verdi. Bizim de Şırnak’ta olduğu gibi Hazro‘daki seçim sandıklarına da giren haram oylara itirazımız oldu. Kürt halkının iradesi tanınmalı ve belediyelerimiz, örgütlerimiz, tüm halkımız birlikte hareket etmelidir” şeklinde konuştu.

Diyarbakır'da DEM Parti’den seçim sonuçlarına itiraz

ÇERMİK’TE İTİRAZ

DEM Parti, Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde yaşanan usulsüzlükler nedeniyle İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulundu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde yaşanan usulsüzlükler nedeniyle Çermik İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulundu. Resmi olmayan sayım sonuçlarına göre, AKP adayının 6 bin 75, CHP’nin 5 bin 478, Yeniden Refah Partisi’nin 5 bin 318, DEM Parti’nin 5 bin 292 oy aldığı ilçede, oy sayımları sırasında usulsüzlük yaşandığı iddiasıyla seçim sonucuna itirazda bulundu.

İtiraz dilekçesinde 1010, 1013, 1023, 1027,1043, 1048, 1050, 1051, 1058, 1059, 1060, 1063, 1067, 1072, 1073, 1081, 1083, 1095, 1102, 1131 numaralı sandık kurulları tarafından geçerli olarak sayılması gereken oyların, herhangi bir gerekçe belirtilmeksizin geçersiz sayıldığı belirtilerek, bu durumun seçim sonuçlarını etkileyecek nitelikte olduğu kaydedildi.

Bunun dışında, YSK karar ve genelgelerine aykırı olarak bazı sandıklarda geçersiz sayılan oyların geçersizlik gerekçelerinin yazılmadığı ifade edildi. 1027 numaralı sandıkta mührün kaybolduğu ve daha sonra mührün bulunmasıyla sandık çevresine gelen kişi/kişilere sandık seçmen listesine kayıtlı seçmenler yerine toplu şekilde oy kullandırtıldığı kaydedilen itiraz başvurusunda, geçersiz oyların yeniden sayılması talep edilerek, hukuka aykırılıkların giderilmesi istendi.