Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da çocuğa işkence davasında sanık polislere ceza talebi

Diyarbakır Lice’de 14 yaşındaki çocuğa dönük işkenceye dair devam eden yargılamada mütalaa sunan iddia makamı, sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Diyarbakır Lice’de 14 yaşındaki

Diyarbakır’da çocuğa işkence davasında sanık polislere ceza talebi. Lice’de çocuğa işkenceye dair devam eden yargılamada mütalaa sunan iddia makamı, sanıklara ceza istedi.

 

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 21 Mart 2023 Newroz kutlamaları sonrası 14 yaşındaki Y.D.’nin kaçırılması ve işkenceye maruz kalmasında fail olan polisler hakkında açılan davanın 4’üncü duruşması Lice Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Y.D.’nin ailesi ve avukatı Mehdi Özdemir duruşma salonunda hazır bulunurken, fail polislerden İlçe Emniyet amirleri A.O., ile polisler İ.A., E.Ö., G.B. ve H.Ç., katılmadı. Faillerin avukatlarının katıldığı duruşma kimlik tespitiyle başladı.

Savcı mütalaasında sanıkların mağduru 25-30 dakika araçta tutarak sert cisimle darp etmek suretiyle üzerlerine atılı “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve mağdurun telefonunu atmak suretiyle “Mala zarar verme” suçunu işledikleri gerekçesiyle cezalandırılmasını istedi. Savcı her bir sanık için “Kişiyi hürriyetinden yoksan bırakma” suçundan 14 yıla kadar, “mala zarar verme” suçundan da 6 aya kadar ceza verilmesini talep etti.

KARAR DURUŞMASI 5 HAZİRAN’DA

Mütalaaya karşı söz alan avukat Mehdi Özdemir, ek süre talebinde bulundu. Ek süre talebini kabul eden mahkeme heyeti, polisler hakkında uygulanan adli kontroller şartlarının devamına karar vererek, bir sonra ki duruşmayı 5 Haziran’a erteledi.