Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da çeyrek asırlık muhtar tekrar aday!

Diyarbakır’da 25 yıldır muhtarlık yapan Muhsin Sanay bu seçime de rakipsiz girecek

Diyarbakır'da 25 yıldır muhtarlık

Diyarbakır’da çeyrek asırlık muhtar tekrar aday!

 

Diyarbakır’ın tarihi Sur İlçesi’ne bağlı Ziya Gökalp Mahallesi’ni 25 yıldır yöneten Muhsin Sanay bu seçime de rakipsiz girecek. Sanay, seçim propagandasını da 25 yıl önce çektirdiği fotoğraf ile yürütüyor.

Genel seçimlere kısa bir süre kaldı. Bir yandan belediye başkan adayları, diğer yandan da muhtar adayları seçim çalışmalarını sürdürüyor. Seçim geçmiş yıllara oranlara daha sakin geçse de, adayların seçim çalışmaları devam ediyor. Muhtar adayları renkleriyle ve farklı vaatleriyle seçmenden oy toplamaya çalışıyor.

‘SEÇİM ÇALIŞMALARINI DÜKKANDA YÜRÜTÜYOR’

Diyarbakır merkez, ilçe, kırsal mahalle ve beldelerde 14 Mayıs seçimlerinde 1 milyon 143 bin 887 seçmen sandık başına gitmişti. 31 Mart seçimlerinde seçmen sayısı henüz açıklanmasa da hem belediye başkan adayları hem de muhtarlar çalışmalarını hızlandırdı. Diyarbakır’ın Sur İlçesi’ne bağlı Ziya Gökalp Mahallesi’nin mevcut muhtarı ve muhtar adayı Muhsin Sayan da bunlardan biri. Mahalledeki dükkanında televizyon tamiratı yapan Sayan, seçim çalışmalarını da buradan yürütüyor.

 

25 YILDIR AYNI FOTOĞRAF

Muhsin Sayan, Ziya Gökalp Mahallesi’ni 1999’dan beri yönetiyor. 54 yaşındaki Sayan, 31 Mart seçimlerinde bir dönem daha Ziya Gökalp Mahallesi’ni yönetmeye aday. Sayan, “fotoğraf çekmeyi sevmediği için” 25 yıl önce ilk muhtar olduğu dönemde çektirdiği fotoğraf ile seçim propagandası yürütüyor. Sayan, “1999’da tek aday olarak katıldım. Bu seçimde rakibim yok. Fotoğraf çektirmeyi sevmediğim için, 25 yıl önce çektirdiğim bu fotoğrafı dükkana astım, tanıtımı bununla yapıyorum. Halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.”