Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da 600 yıllık camide restorasyon

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır’daki Parlı Sefa Camii’nde başlatılan restorasyon çalışması devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen

Diyarbakır’da 600 yıllık camide restorasyon. Diyarbakır’daki Parlı Sefa Camii’nde başlatılan restorasyon çalışması devam ediyor.

 

Sur Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, Kahramanmaraş Depremi’nden etkilenerek hasar gören Parlı Sefa Cami minaresinin restorasyon çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

 

Açıklamada, Parlı Sefa Cami’nin Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde “nemli havalarda duvarlarını koklasan misk kokar” şeklinde tanımlandığı belirtildi. Restorasyonun ne kadar süreceği ile ilgili bilgi verilmedi.

 

PARLI SEFA CAMİ NEREDE?

 

Diyarbakır’ın Sur İlçesi Melik Ahmet Caddesi üzerindeki Parlı Sefa Camii, 15 yüzyılda inşa edildi. Kendisinden çok minaresiyle ün caminin hemen yanında yer alan bol bezemeli minare, gösterişiyle camiyi geri planda bırakmıştır.

 

Yapının ünlü minaresi eski dönemlerde özel bir kumaşla örtülür sadece cuma günleri açılırdı. Caminin inşaatında kullanılan malzemeler içerisine karıştırılan bir bitkiden dolayı camiye “Parlı” yani “Kokulu” cami de denilmektedir.