Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliklerle kutlandı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Diyarbakır’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

3 Aralık Dünya Engelliler

Ceylan Karavil Park AVM’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlamaları Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali İhsan Su’nun katılımıyla engelli bireylerin gerçekleştirmiş olduğu halk oyunlarıyla kutlandı.

Vali Ali İhsan Su ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, engellerine rağmen yapmış oldukları çeşitli hediyeler ve el sanatları ürünlerini sergileyen engelli vatandaşların sergilerini gezerek Dünya Engelliler Günü’nü kutladı.

3 Aralık Dünya Engeliler Günü‘nü her yıl çeşitli etkinliklerle kutladıklarını belirten Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdür Kemal Türk, bu yılda özel gereksinimli bireylerin kendi elleriyle yapmış oldukları ürünleri burada sergileyerek kutladıklarını söyledi.

Her yıl çeşitli etkinliklerle kutladıklarını belirten Türk, “Her sene 3 Aralık’ta belli etkinlikler yapıyoruz. Bu yılda Vali Beyin izni ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir sergi açtık. Sergimizde yıl boyunca özel gereksinimli bireylerin kendi elleriyle yapmış oldukları deri işlemeciliği, ahşap boyama ve örgü gibi çeşitli ürünleri burada sergiliyoruz” dedi.