Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da 29 Şubat’ta Nikah Seli!

29 Şubat tarihi, Diyarbakır’da nikah dairelerinde adeta bir coşkuya dönüştü. Diğer illerde pek ilgi görmeyen bu özel gün, Diyarbakır’da çiftler tarafından yoğun ilgi gördü.

29 Şubat tarihi, Diyarbakır'da

Diyarbakır‘da 29 Şubat’ta Nikah Seli! 29 Şubat tarihi, Diyarbakır’da nikah dairelerinde adeta bir coşkuya dönüştü. Diğer illerde pek ilgi görmeyen bu özel gün, Diyarbakır’da çiftler tarafından yoğun ilgi gördü.

 

Kayapınar Belediyesi Evlendirme Dairesi Sorumlusu Sıtkı Çakmak, her gün en az 10 nikah kıydıklarını ve 29 Şubat’ta da bu sayının değişmediğini belirtti. Çakmak, bazı insanların 29 Şubat’ın özel bir gün olduğunun farkında olmadığını, bazılarının ise 4 yılda bir kutlama yapma fikrine sıcak bakmadığını söyledi. Özellikle Z kuşağının bu tarihi takip ettiğini ve 4 yılda bir kutlama yapmak istemediği için 29 Şubat’ı tercih ettiğini de ekledi.

29 Şubat’ta nikah kıyan çiftler de Çakmak’ın sözlerini doğruladı. Selen ve Murat çifti, düğünlerini ayrı bir tarihte yapacaklarını ve evlilik yıldönümlerini düğün tarihine göre kutlayacaklarını söyledi. 29 Şubat’ı espri olsun diye seçtiklerini ve onlar için çok anlamlı bir gün olduğunu da belirttiler.

 

Emre ve Dilan çifti de 29 Şubat’ı özel bir gün olarak gördüklerini ve 4 yılda bir kutlayacakları yıldönümünün çok anlamlı olacağını söyledi. Birçok insanın doğum günü veya tanışma yıldönümüne göre nikah tarihi alırken, kendilerinin bu özel günü seçmeyi tercih ettiklerini ve bu nedenle çok mutlu olduklarını da eklediler.

6 ay önce düğünlerini yapan Kübra ve Ömer çifti ise özel sebeplerden dolayı nikahlarını yapamadıkları için 29 Şubat’ta resmi nikahlarını kıydı. İkisi de çalıştığı için nikahı ertelemek zorunda kalan çift, ablalarının nikahı vesilesiyle Diyarbakır’a geldiklerini ve bu fırsatı değerlendirdiklerini söyledi. Düğün tarihlerini göz önüne alarak evlilik yıldönümlerini kutlayacaklarını ve 4 yılda bir kutlama yapmanın onlar için sorun teşkil etmeyeceğini de belirttiler.

 

Diyarbakır’da 29 Şubat’ın diğer illere nazaran daha yoğun bir şekilde nikah tarihi olarak tercih edilmesi, bu özel günün önemini ve anlamını bir kez daha gösteriyor. 4 yılda bir kutlama yapmanın bazı çiftler için dezavantaj gibi görünse de, birçok çift için de özel ve anlamlı bir yıldönümü oluşturuyor.