Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da 2. Uluslararası Fen Bilimleri Lisansüstü Araştırmalar Sempozyumu

Dicle Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen “2. Uluslararası Fen Bilimleri Lisansüstü Araştırmalar Sempozyumu (DUFEBLAS-2024)” başladı.

Dicle Üniversitesi Fen Bilimleri

Diyarbakır’da 2. Uluslararası Fen Bilimleri Lisansüstü Araştırmalar Sempozyumu

Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Neslihan Dalkılıç’ın yaptığı açılış konuşmasında Dicle Üniversitesinin YÖK’e kayıtlı 6251 tezi olduğunu, Fen Bilimleri Enstitüsünün ise 1618 yüksek lisans ve doktora tezi olduğunu belirterek,42 yıllık enstitü olarak endüstri beklentileri doğrultusunda lisansüstü programlarını geliştirdiklerini belirtti. Lisansüstü uygulama esaslarının, üniversitemizin çok enstitülü yapısında standart sağlamak, daha anlaşılır ve daha kaliteli eğitim-öğretim sunmak için yenilendiğini ifade etti.

Dalkılıç, 81 öğrencinin sunum yapacağı, 10’a yakın üniversiteden katılımın olduğunu belirtti ve sempozyum kapsam ve beklentilerinden bahsederek konuşmasını tamamladı.

Dicle Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç da yaptığı açılış konuşmasında araştırma öncelikli üniversite olarak önemli yol kat ettiklerini ifade ederek lisansüstü eğitimde önde gelen ve uluslararası düzeyde kabul görmüş bir üniversite olma hedefi ile bu tür faaliyetleri önemsediklerini söyledi.

Diyarbakır’ın kadim bir şehir olduğu sözlerini yineleyen Karakoç, Fen Bilimleri Enstitüsü’nün geleneksel olarak düzenlediği bu sempozyumun, üniversite-sanayi işbirliği için önemli bir girişim olduğunu, üniversitemiz enstitülerinin yetkinlik ve altyapısı ile lisansüstü eğitimde iddialı olduğunu belirtti ve “sempozyumun hazırlanmasında, başta Fen Bilimleri Enstitüsü yönetimi olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederek hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Diyarbakır’da 2. Uluslararası Fen Bilimleri Lisansüstü Araştırmalar Sempozyumu

ÖDÜLLER TAKDİM EDİLDİ

Açılış konuşmalarının ardından 2023 Yılı Lisansüstü Doktora Tez Ödülü alan öğrenci ve danışmanlara ödülleri takdim edildi.

Davetli Konuşmacı Prof. Dr. M. İsmet Can Dede’nin “Fiziksel İnsan-Robot Etkileşiminde Mekanik Çözümler” adlı açılış konferansı ile açılış programı son buldu.

Sempozyum,  Arkeometri, Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Bilgisayar Mühendisliği, Biyoloji, Biyomedikal Mühendisliği, Biyoteknoloji Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Fizik, Gıda Bilimleri, İnşaat Mühendisliği, Kimya, Maden Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Matematik, Malzeme Mühendisliği, Mimarlık, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Nanoteknoloji, Peyzaj Mimarlığı, Tarla Bitkileri, Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği, Tarımsal sulama, Toprak Besleme, Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Zootekni ve diğer Fen Bilimleri alanlarında çeşitli oturumlar ile gerçekleştirilecek.

Sempozyumda üzerinde çalıştıkları yüksek lisans ve doktora tezlerini tanıtma fırsatı bulacak olan öğrenciler; yaptıkları çalışmalar ile bilim dünyasına ve teknik alanda ilerlemeye katkılarını anlatma fırsatı yakalamış olacak.

15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezinde başlayan sempozyum, Fen Bilimleri alanında araştırma yapan yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin tez konuları kapsamındaki araştırmaları ve proje fikirlerini paylaşmasını, farklı disiplinler ve kurumlar arasında işbirliği sağlamayı ve üniversiteler arasında işbirliğini güçlendirmeyi amaçlıyor.