Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’a bir gelen bir daha geliyor!

Tarihi, kültürel ve doğa harikalarıyla turistler için cazip bir destinasyon olarak yükselmeye devam eden Diyarbakır, yöresel mutfağıyla da misafirlerine eşsiz bir lezzet sunuyor. Yaz sezonunda turist akınına uğrayan şehir, havaların soğumasına rağmen yerli ve yabacı turistin ilgisini görüyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil edilen surları ve Hevsel Bahçeleri, doğa ve tarih tutkunlarını cezbeden Diyarbakır’a bir gelen bir daha geliyor. Bunlardan biri olan Ozan Kıyak, “Bu yıl ikinci gelişim. Temmuz ayında da geldim. Çok beğendim hatta hayran kaldım diyebilirim. Hayatımda ilk defa bir memlekete aynı yıl içinde iki kere gittim. Özellikle tarihi yapılar muhteşem. Yemekleri çok güzel ve çeşitli” dedi.

Tarihi, kültürel ve doğa

Berivan Kılıç / Hamza Özçelik

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan tarihi ve kültürel zenginlikleri ile bir destinasyon olarak öne çıkan Diyarbakır, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil edilen tarihi Surları, Hevsel Bahçeleri, İslam Âleminin 5’inci Harem-i Şerifi olan Ulu Camii, ve yöresel mutfağı gibi birçok cazibe merkezi ile turistlerin ilgisini çeken şehir, son yıllarda yapılan turizm yatırımları ve şehrin tanıtımına yönelik çabalarla ön plana çıkmaya başladı. 2023 yılı için belirlenen 5 milyon turist hedefine ulaşmayı amaçlayan Diyarbakır, şuanda rakam tam olarak bilinmese bu hedefine ulaştığı görünüyor. Yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettiği şehirlerin başında gelen Diyarbakır, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle, doğa harikalarıyla turistler için cezbediyor. Bizde Özgür Haber olarak yaz mevsiminin bitmesine rağmen Diyarbakır’a gelmeye devam eden turistlere kent ile ilgili düşüncelerini sorduk.

‘Bu kadar güzel ve ihtişamlı beklemiyordum’

Diyarbakır’ın ihtişamından bahseden Fahrettin Tan, “İlk defa geliyorum. Açıkçası bu kadar güzel ve ihtişamlı beklemiyordum. Doğa güzelliği olsun, tarihi yerleri olsun çok ama çok beğendim. Kesinlikle bir kez daha geleceğim” diye konuştu.

“İnsanların misafirperverliği beni hem şaşırttı”

Diyarbakır halkının misafirperverliğini bu kadar beklemediğini söyleyen Mikail Şimşek ise “Daha önce bir kez gelmiştim. Bazı özel nedenlerden dolayı istediğim gibi gezemedik bundan dolayı içimde ukde kalmıştı. Bende bu kez gelip gönlümce gezip dolaşmak istedim. İnsanların misafirperverliği beni hem şaşırttı hem de mutlu etti. Bu kadarını beklemiyordum” ifadelerini kullandı.

“Hayatımda ilk defa bir memlekete aynı yıl içinde iki kere gittim”

Yaz ayında geldiğini çok beğendiğini için tekrar gelmek istediğini ve bundan dolayı yine geldiğini belirten Ozan Kıyak, “Bu yıl ikinci gelişim. Temmuz ayında da geldim. Çok beğendim hatta hayran kaldım diyebilirim. Hayatımda ilk defa bir memlekete aynı yıl içinde iki kere gittim. Özellikle tarihi yapılar muhteşem. Yemekleri çok güzel ve çeşitli” dedi.

“Diyarbakır’ı çok seviyoruz”

Aslen Mardinli olan ve Diyarbakır’a olan sevgisini anlatan Kamile Okyay, “Ailemle geldim. Mardin’e düğüne geldik. Mardin’e gitmeden Diyarbakır’da durup biraz gezelim dedik. Aslen Mardinliyim ama Diyarbakır’ı çok seviyoruz. Düğünden sonra düğün dönüşü, tekrar buradan geçip bir mola verip yolumuza öyle devam edeceğiz” diye belirtti.

“Beklediğimden daha güzel”

Diyarbakır’ın beklediğinden daha güzel olduğunu söyleyen Rauf Taşyürek, “Şuanda burada okul okuyorum. Dicle üniversitesi tıp fakültesi kazandım. Okullar başladığından beri gelmeye pek fırsatım olmadı. Okul işleri, yurt işleri derken şimdi vaktim oldu. Diyarbakır’ı gezmeye ve tanımaya çalışıyorum. Beklediğimden daha güzel ve büyük gördüğümü söyleyebilirim” diye ifade etti.