Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır Şehir Hastanesi ne zaman bitecek?

Gürbağ Gruop Diyarbakır’ın Kayapınar İlçesi’nde inşa edilen Şehir Hastanesi’nin son durumu ile ilgili açıklama yaptı.

Gürbağ Gruop Diyarbakır’ın Kayapınar

Diyarbakır Şehir Hastanesi ne zaman bitecek? Gürbağ Gruop Diyarbakır’ın Kayapınar İlçesi’nde inşa edilen Şehir Hastanesi’nin son durumu ile ilgili açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Gürbağ Gruop, 263 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilen hastanenin inşa çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:  “263.000 metrekare kapalı alan üzerine inşa edilen Diyarbakır Şehir Hastanesi 1000 yatak kapasitesi ile bölgenin en büyük sağlık merkezlerinden biri olmaya hazırlanıyor. Yapımına devam edilen Diyarbakır Şehir Hastanesi yüksek kapasitesi ve tam donanımlı olanaklarıyla dünyaya örnek olan Türk sağlık sisteminin en yeni ve en donanımlı sağlık merkezlerinden biri olarak hizmet vermeye hazırlanıyor.”

Diyarbakır Şehir Hastanesi ne zaman bitecek?

Bin yataklı Diyarbakır Şehir Hastanesi’nin ihalesi 23 Ağustos 2021’de 1 milyar 93 milyon 312 bin TL bedelle Limak Holding’de verilmişti. Limak Holding, temeli kazdıktan sonra artan enflasyonu gerekçe göstererek, tasfiye yoluna gitti. Şantiyeyi kapattı. Sağlık Bakanlığı 23-29 Kasım 2022 tarihleri arasında yeniden ihaleye çıktı. Siyah Kalem-Zey ortaklığı, YDA, İntaş, Nesma, Ahes ve Shem, Rec ve Gürbağ firması tekliflerini sundu. İhale. 3 milyar 924 milyon liraya Gürbağ firmasına verildi.