Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır kadın eliyle renkleniyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin ürettiği milyonlarca çiçek, kadın eliyle toprakla buluşuyor. Çiçekleri nakış gibi işleyen kadınlar, kentteki refüjleri çiçeklerle süsülmeyerek renk cümbüşü oluşturuyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanı Gülay Kutlu, kadınları daha titiz çalışmaları nedeniyle özellikle tercih ettiklerinin altını çiziyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin ürettiği

Diyarbakır kadın eliyle renkleniyor

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin ürettiği milyonlarca çiçek, kadınların eliyle şehir merkezindeki refüjlarda toprakla buluşuyor. Diyarbakır caddeleri kadınların özverili çalışmaları sonucu renkleniyor. Nakış işler gibi çiçekleri işleyen emekçi kadınlar, çiçek üretiminden de geri kalmıyor. 3 milyona yakın mevsimlik çiçek üreten Diyarbakırlı kadınlar, bu çiçekleri alarak sahaya çıkıyor ve bunları tek tek toprakla buluşturuyor.

 

 

‘Kadınlar daha disiplinli daha pratik’

 

Konuya ilişkin VOA Türkçe’ye konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanı Gülay Kutlu, “Kadınlar daha disiplinli daha pratik ve elleri daha çok bu işe yatkın.  Bu gibi ince işçilik gerektiren yerlerde kadınları kullanmak bizim birinci tercihimiz. Daha özveriyle çalışıyorlar. Erkeklerimiz üzülmesin ama iki erkeğin çıkaracağı işi bir kadınla daha çabuk çıkartabiliyoruz. Çünkü onların elleri daha pratik olduğu için daha hızlı yapıyorlar işi. Daha düzenli ve daha disiplinli yapıyorlar” dedi.

 

 

‘Çiçekleri nakış işler gibi alana seriyorlar’

Kadınların nakış işler gibi çiçekleri teker teker işlediğini kaydeden Kutlu, “Diyarbakırımızın her yerine ve her köşesinde bu kadınlarımızın emeği var. Bu gördüğünüz çiçekleri onlar üretiyorlar. Ürettikleri çiçeği de alana nakış işler gibi seriyorlar. Bu mevsimlik çiçeklerin tamamı kendi üretimimiz. Bu çiçekleri gördüğünüz kadınlarla beraber üretiyoruz, tohumdan alana gelinceye kadar. Toplamda yıllık iki milyon yazlık, bir milyon ise kışlık mevsimlik çiçek üretiyoruz. Çok memnunuz. Halktan da çok güzel tepkiler alıyoruz. Bizlere kadın sayısını arttırın, şehir daha güzel görünüyor. Kent kadınlarla daha estetik duruyor” diye konuştu.

 

 

‘Bu işin sürekli devam etmesini istiyoruz’

Saha da çalışan kadınlardan Semra Çiçek ise şunları söyledi; “Çiçek ekiyoruz, çiçek kaldırıyoruz, ot alıyoruz. Bu iş bizim için çok güzel. Biz bu işi erkeklerden daha iyi yapıyoruz. Herkes bizimle gurur duyuyor. Herkes bize bu işi çok iyi yaptığımızı söylüyor. Burada çalışan kadınlar olarak bu işin her zaman devam ettirilmesini istiyoruz. Ev işlerimiz kadar rahat bir şekilde yapıyoruz işimizi.”