Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır Güneşle Isınırken, Komşuları Adeta Kara Gömüldü!

Diyarbakır’da günlerdir beklenen kar yağışı yüksek kesimler dışında etkili olmazken, kent merkezinde kış mevsiminin en soğuk günlerinde güneşli bir hava hakim olması dikkat çekiyor.

Diyarbakır’da günlerdir beklenen kar

Diyarbakır Güneşle Isınırken, Komşuları Adeta Kara Gömüldü! Diyarbakır kış mevsiminde güneşin sıcak yüzünü hissederken komşu iller adeta kara gömüldü.

 

DİYARBAKIR’DA GÜNEŞ ISITIYOR

 

Sabahın erken saatlerinden itibaren sıcak yüzünü gösteren güneş ile kent halkı kendisini dışarıya attı. Yüksek kesimlerde yağan kardan dolayı gölgede hafif de olsa soğuk hava etkisini hissettirirken, güneşin etki ettiği alanlarda mutluluk veren bir sıcaklık hakim. Okulların ara tatile girmesiyle güneşten çok kar bekleyen çocukların bu isteği gecikeceğe benzerken, güneşli havada parkta oynamak ta çocukları mutlu etti.

 

 

BİTLİS’TE 266 KÖY YOLU KAPANDI

 

Diyarbakır’da mevsim normallerinin üzerinde bir hava sıcaklığı hakim iken komşu iller neredeyse kara gömüldü. Bitlis’te 266 köy yolu ulaşıma kapandı. Kentte kapanan yolların açılması için çalışmalar yoğunlaştırıldı.

 

 

KAR KALINDIĞI 97 SANTİMETREYE ULAŞTI

 

Bitlis’te dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis’te 266 köy yolu ulaşıma kapanırken, ekiplerin karla mücadele çalışması sürüyor. Kentte akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle 266 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor. Dün akşamdan bu yana yağan kar miktarı 55 santimetreye ulaşırken, yerde kar kalınlığı 97 santimetreye ulaştı.

 

 

MUŞ’TA 33 KÖY YOLU KAPANDI

 

Bitlis gibi Muş‘ta da kar yağışı etkili oluyor. Muş’un özellikle Malazgirt ilçesinde etkili olan kar yağışı dolayısıyla 33 köy yolu ulaşıma kapandı. Yolların açılması için çalışma başlatıldı.

 

Malazgirt Özel İdare Müdürlüğü ekipleri, etkili olan kar nedeniyle 33 köy yoluna ulaşım sağlanamadığını belirtti. Kapalı köy yollarının açılması için Malazgirt Özel İdare Müdürlüğü ekipleri çalıma başlattı.

 

Karayolları 116. Şube Şefliği ekipleri de ulaşımda aksamaların yaşanmaması için Malazgirt- Ahlat, Malazgirt- Patnos ve Malazgirt-Bulanık kara yollarında kar temizleme çalışması yürütüyor.