Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dersim Belediyesi’ne otobüs tahsis etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, meclisin aldığı geçici görevlendirme kararıyla halkın hizmetinde kullanılmak üzere Dersim Belediyesi’ne bir adet belediye otobüsü tahsis etti. Belediyeyi ziyaret eden Eş Başkan Serra Bucak, “Bugün buraya sadece Amed’in selamını getirmedik, Eş Başkanlarımızın Dersim halkı için istediği bir adet belediye otobüsü getirdik” dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, meclisin

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dersim Belediyesi’ne otobüs tahsis etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclisi, aldığı kararla halkın hizmetinde kullanılmak üzere Dersim Belediyesi’ne geçici görevlendirmeyle 5 yıllığına bir adet belediye otobüsünü tahsis etti. Tahsis edilen belediye otobüsü ile kentte giden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, Dersim Belediye Eş Başkanları Cevdet Konak ve Birsen Orhan ile yurttaşlar tarafından belediye binası önünde karşılandı. Alkış ve zılgıtlarla karşılanan Bucak, daha sonra Dersim Belediyesi’ne geçti. Eş Başkan Bucak’a ziyaret sırasında Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Demet Ceylan ve Hacer Kurt da eşlik etti.

 

 BUCAK’TAN EŞ BAŞKANLARA TEBRİK

Belediyeyi ziyaret eden Eş Başkan Bucak, burada Dersim Belediye Eş Başkanları Cevdet Konak ve Birsen Orhan ile otobüs tahsisine ilişkin protokolü imzaladı. Eş Başkan Bucak, Dersim Belediyesine geçici görevlendirdikleri belediye otobüsü ile birlikte geldiklerini belirterek, Eş Başkan Doğan Hatun’un selamlarını da getirdiğini dile getirdi. Amed’in coşkusunu, selamını Dersim halkına getirmenin büyük bir onur ve gurur olduğunu kaydeden Bucak, 31 Mart seçimlerinde seçilen Dersim Belediyesi Eş Başkanlarını tebrik etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dersim Belediyesi’ne otobüs tahsis etti

‘BAŞKA BİR BELEDİYECİLİK MÜMKÜN’

Önlerindeki 5 yılın halka hizmet açısında çok verimli geçmesini dileyen Bucak, seçim dönemini başarılı bir şekilde geride bıraktıklarını söyledi. Bucak, konuşmasına şöyle devam etti: “31 Mart seçimleri bu coğrafyada mücadele eden, başka bir belediyecilik mümkün diyen, toplumcu, eşitlikçi, çoğulcu belediyecilik yapabilmek mümkün diyen tüm belediyeler için önemli bir seçimdi. Önümüzdeki 5 yıl içinde çoğulcu, katılımcı bir anlayışla halkımızla kararlar alarak önemli bir çalışmayı açığa çıkaracağız. Bu hizmetlerin şeffaf ve denetlenebilir olmasını sağlayacağız. Bugün buraya sadece Amed’in selamını getirmedik, Eş Başkanlarımızın Dersim halkı için istediği bir adet belediye otobüsü getirdik. Meclis kararımız ve bir protokol ile 5 yıl süreyle otobüsü Dersim halkının hizmetine sunmak bizi mutlu etti. Bunun devamı da Amed ve Dersim arasında kadın kooperatifleri, üretim kooperatifleri, ekolojik çalışmalar ve benzeri pek çok çalışma ile sürdürülebiliriz.”

 

EŞ BAŞKANLAR TEŞEKKÜR ETTİ

Eş Başkan Bucak’ın ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren Dersim Belediyesi Eş Başkanları Birsen Orhan ve Cevdet Konak ise, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları ve halka teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından Dersim Belediyesi Eş Başkanları, Eş Başkanı Bucak’a yörelerine ait el işlemelerinden olan çanta ve dokuma yastık hediye etti.