Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır Barosu’ndan Anayasa Mahkemesi’ne Şeyh Sait başvurusu!

Diyarbakır’da Şeyh Said ve arkadaşlarının mezar yerlerinin tespitine yönelik Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yapıldı.

Diyarbakır’da Şeyh Said ve

Diyarbakır Barosu’ndan Anayasa Mahkemesi’ne Şeyh Sait başvurusu! Diyarbakır’da Şeyh Said ve arkadaşlarının mezar yerlerinin tespitine yönelik Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yapıldı.

 

Şeyh Said ve 46 arkadaşının mezar yerlerinin tespiti için Şeyh Said Derneği ve aile bireyleriyle birlikte Ankara 5. İdare Mahkemesi’nde, İçişleri Bakanlığı aleyhine Diyarbakır Barosu’nca açılan davanın reddi kararı verilmişti. Karara karşı Diyarbakır Barosu’nun, Ankara Bölge İdare Mahkemesi 12. İdari Dava Dairesine yaptığı istinaf başvurusu da reddedildi.

Diyarbakır Barosu bu kez ilk derece mahkemeleri nezdinde hukuki sürecin tamamlanması üzerine Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yaptı.

 

Baro’nun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Diyarbakır Barosu ve Şeyh Said Derneği olarak; Şeyh Said ve arkadaşlarının mezar yerlerinin tespiti ve açıklanmasına ilişkin hukuki süreci sürdürmeye devam edeceğiz” denildi.

 

Ömer TÜRK