Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır Barosu: Cumartesi Annelerinin yanındayız

Cumartesi Anneleri’nin eyleminin 1000’inci hafta eylemine ilişkin açıklama yapan Diyarbakır Barosu, “Toplumsal Barışın inşası ve hakikatle yüzleşmenin sağlanması için sürdürdükleri insan hakları mücadelelerinde, Cumartesi Anneleri/İnsanlarıyla dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğiz” dedi.

Cumartesi Anneleri’nin eyleminin 1000’inci

Diyarbakır Barosu: Cumartesi Annelerinin yanındayız! Cumartesi Anneleri’nin eyleminin 1000’inci hafta eylemine ilişkin açıklama yapan Diyarbakır Barosu, “Toplumsal Barışın inşası ve hakikatle yüzleşmenin sağlanması için sürdürdükleri insan hakları mücadelelerinde, Cumartesi Anneleri/İnsanlarıyla dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Diyarbakır Barosu Cumartesi Anneleri’nin eyleminin 1000’inci haftası dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

Diyarbakır Barosu Cumartesi Anneleri’nin eyleminin 1000’inci haftasında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Cumartesi Anneleri/İnsanları, 27 Mayıs 1995’ten beri, 1000 haftadır her cumartesi günü Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemleri düzenleyerek ülkenin yakın tarihinde gözaltında kaybettirilen ve faili meçhul cinayetlere kurban giden yakınlarının bulunmasını ve faillerin yargılanmasını İstemektedir.

Cumartesi Anneleri/İnsanları, birçok kez keyfi ve hukuk dışı engellemelere maruz bırakılmalarına rağmen adalet beklentileri ve yakınlarının akibetlerine ilişkin taleplerinden vazgeçmemiştir.

1990’lı yıllarda zorla kaybetme vakıalarıyla onarıcı adalet anlayışıyla hakikatle yüzleşmenin sağlanması, yargı makamlarınca cezasızlık algısına yönelik pratiğinin sonlanması ve faillerin insanlığa karşı suçlar kapsamında yargılamalar yapılmalıdır.

Unutulmamalıdır ki geçmişle yüzleşmeden sağlıklı ortak bir gelecek inşa edilemez.

Diyarbakır Barosu olarak; Toplumsal Barışın inşası ve hakikatle yüzleşmenin sağlanması için sürdürdükleri insan hakları mücadelelerinde, Cumartesi Anneleri/İnsanlarıyla dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğiz.”