Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır Bağlar Belediyesi’nde Neler Oluyor?

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçim’inde Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediyesi’ni kazanan DEM Partili Siraç Çelik, ilk icraatı personel ile uğraşmak oldu. Aralarında sağlık raporları bulunan ve tehlikeli iş yapmaları yasaklanan personellerinde bulunduğu yüzlerce kişiyi temizlik işleri emrine verdi. Sıkı yönetimin hakim olduğu belediyede güvenlik kameralarını da bantlarla kapattıran Çelik’in ne amaçladığı bilinmiyor.

31 Mart Mahalli İdareler

Diyarbakır Bağlar Belediyesi’nde Neler Oluyor? Yüzlerce personel temizlik işlerine verildi. Belediyedeki güvenlik kameraları kapatıldı.

 

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçim’inde Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediyesi’ni kazanan DEM Partili Siraç Çelik, ilk icraatı personel ile uğraşmak oldu.

Çelik ve yönetimi ilk iş olarak çoğunluğu kendisinden önceki AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu tarafından işe alınan ve kamuoyunda ‘bankamatik memurları’ olarak bilinen isimlerden başladı.

 

Ancak bu bununla sınırlı kalmayarak angarya sayılan görevlere aralarında sağlık raporları bulunan ve tehlikeli iş yapmaları yasaklanan personellerinde dahil edilmesi şaşırttı. Belediyenin özellikle Basın Birimi, Sivil Savunma ve Zabıta personellerinin bulunduğu yüzlerce kişi, yapılan tebligatla temizlik işleri emrine verildiği tebliğ edildi.

İtirazların reddedildiği, soru sormanın yasaklandığı iddia edilen belediyede sıkı yönetimin hakim olduğu ifade edilirken, bunun en somut örneklerinden birisi olarak da belediyenin her kademesinde bulunan güvenlik kameralarını da bantlarla kapattırılması gösteriliyor.

Edinilen bilgiye göre, tüm birimlerin yeniden gözden geçirileceği öğrenilirken, özellikle AK Parti döneminde işe alınan personel üzerinde yoğunlaşıldığı iddia ediliyor.