Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dicle Üniversitesi’nde  2. Ulusal Hasat Mekanizasyonu çalıştayı

Dicle Üniversitesi’nde 2. Ulusal Hasat Mekanizasyonu Çalıştayı açılış programı yapıldı.

Dicle Üniversitesi’nde 2. Ulusal

 

Ömer Türk

Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü tarafından 2. Ulusal Hasat Mekanizasyonu Çalıştayı açılış programı yapıldı.

Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen çalıştayın açılışına Dicle Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Dr. Hasan Maral, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Denli, hasat makinası üreten, ithal eden ve satışını yapan firmaların temsilcileri, akademisyenler katıldı.

2. Ulusal Hasat Mekanizasyonu Çalıştayı Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdullah Sessiz yaptığı açılış konuşmasında konu ile ilgili tüm paydaşların bir araya geldiğini belirtti ve çalıştayda temel amaç, öncellikli olarak makinalı hasat sorunları ve çözüm önerileri konusuna değinileceğini söyledi.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Denli ise çalıştay kapsamında konu ile ilgili düşüncelerinin aktarılmasına ve tartışılmasına fırsat verilen sempozyumun hayırlı olmasını temenni ederek, Ziraat Fakültesi çalışmalarından bilgi verdi.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Dr. Hasan Maral da 34 yaşında olan GAP Bölge Kalkınma İdaresi projesi ile bilgiler vererek, bütün yatırımları takip ettiklerini, desteklediklerini belirtti. Maral, çalıştay konusunun önemine değinerek, bölgenin potansiyeli olan ürün gruplarında kayıpları minimize edecek programı uyguladıklarını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç çalıştaya destek sunan tüm kuruluşlara ve firmalara teşekkür ederek başladığı konuşmasında akıllı tarım uygulamaları, farklı sulama teknikleri ve tarımsal çalışmalara üniversitenin desteklerinin çok güçlü olduğunu ifade etti ve yapılacak her türlü işbirliğinde var olduklarını vurguladı. Açılış konuşmalarının ardından plaket takdim töreni yapıldı ve hatıra fotoğrafı çekildi.

Çalıştay 7 oturum ile iki gün boyunca devam edecek.