Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DEMOKRASİ KAZANDI!

Türkiye, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri için sandık başına gitti. Seçimin en büyük kazananı Türkiye demokrasisi oldu. Liderler seçim sonuçlarını büyük bir olgunlukla karşılarken, dünya basını da seçimin demokratik bir havada yapılmasını memnuniyetle karşıladı.

Türkiye, 31 Mart 2024

DEMOKRASİ KAZANDI! Türkiye, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri için sandık başına gitti. Resmi olmayan sonuçlara göre CHP yarım asır sonra Türkiye genelinde ilk defa 1. parti oldu. 30 büyükşehirden 14’ünü, 51 il belediyesinden 21’ini, 973 ilçeden ise 337’sini kazandı. AK Parti ise 13 büyükşehir, 12 ilde kazandı. Seçimin en büyük kazananı Türkiye demokrasisi oldu. Liderler seçim sonuçlarını büyük bir olgunlukla karşılarken, dünya basını da seçimin demokratik bir havada yapılmasını memnuniyetle karşıladı.

Yarım asır sonra 1. parti oldu

CHP yarım asır sonra Türkiye genelinde ilk defa 1. parti oldu. 30 büyükşehirden 14’ünü, 51 il belediyesinden 21’ini, 973 ilçeden ise 337’sini kazandı. AK Parti ise 13 büyükşehir, 12 ilde kazandı. 31 Mart yerel seçimleri tamamlandı, sayılan oy sayısı yüzde 99’u buldu. Katılım oranının yüzde 77.95 olduğu seçimde Türkiye genelinde CHP 37,68’lik oy oranıyla 1. parti oldu. AK Parti ise yüzde 35.54’te kaldı.

Yeniden Refah damgası

Üçüncü parti Yüzde 6.18’le Yeniden Refah olurken, DEM Parti yüzde 5,66, MHP 4.98 oy aldı. DEM Parti; Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehirlerini kazanırken, Yeniden Refah Partisi Mehmet Kasım Gülpınar ile Şanlıurfa’da seçimi önde tamamladı. MHP, büyükşehir olmayan 8 ili, DEM Parti 7 ilde kazanan taraf oldu. Yeniden Refah, Yozgat, İYİ Parti Nevşehir, BBP ise Sivas’ta kazanan partiler oldu.

 

HÜDA PAR Diyarbakır'da konvoyla şehir turu yaptı

HÜDA PAR 3’üncü parti

Diyarbakır’da da 5 yıl boyunca görev yapacak belediye başkanı, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ve muhtarların belirlenmesi için vatandaşlar sandık başına gitti.  7’si seyyar olmak üzere 3 bin 975 sandığın kurulduğu ve 1 milyon 164 bin 111 seçmenin sandık başına gittiği Diyarbakır’da seçimler DEM Parti ile AK Parti arasında geçti.  Kentteki 3. Parti de HÜDA PAR oldu.

AK Parti 4 ilçeyi aldı

Resmi olmayan sonuçlara göre; DEM Parti’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Serra Bucak Küçük; %64,07, AK Parti’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden; %16,85, HÜDA PAR’ın Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Faruk Dinç; 7,34, Yeniden Refah Partisi Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hikmet Kaplan; %3,64, CHP’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cafer Pekdemir; %3,50 ve Bağımsız aday oyların %1,15’ini aldı.  Diyarbakır’ın 4 ilçesi hariç diğer ilçelerin tamamında DEM Parti önde götürdü.

Türkiye genelinde oy verme işlemi sona erdi

Eğil’de Ak Parti 131 oy farkla önde

AK Parti Hazro, Çermik, Çüngüş ve Eğil ilçelerini alırken, Eğil’de Ak Parti sadece 131 oy farkla önde. Diyarbakır Merkez ilçeler Bağlar, Yenişehir, Kayapınar ve Sur ile Kulp, Lice, Çınar, Bismil, Silvan, Kocaköy, Hani, Ergani ve Dicle’de seçimi kazanmış görünüyor.