Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dem Parti eşbaşkanı Diyarbakır’dan duyurdu: 31 Mart’ta sizleri süpüreceğiz!

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Bismil’de vatandaşlara seslendi

Halkların Eşitlik ve Demokrasi

Dem Parti eşbaşkanı Diyarbakır’dan duyurdu: 31 Mart’ta sizleri süpüreceğiz!

 

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Bismil’de yaptığı konuşmada, “31 Mart’ta sizleri süpüre süpüre geleceğiz. Biz örgütlü bir halkız, onların seçim hilelerini örgütlü bir mücadele ile boşa düşüreceğiz” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır’ın Silvan ilçesinin ardından Bismil’e geçti. Hatimoğulları ve beraberindekiler burada çok sayıda kişi karşıladı. Hatimoğulları ilçe seçim bürosunun önünde konuştu.

Dem Parti eşbaşkanı Diyarbakır’dan duyurdu: 31 Mart’ta sizleri süpüreceğiz!

Iğdır Belediyesi eşbaşkan adayları Mehmet Nuri Güneş ve Hoşhaber Belediyesi Eşbaşkan adayları Emine Yöndem Kartal’ın adaylıklarının seçim kurulu tarafından engellenmesine tepki gösteren Hatimoğulları,“Iğdır’da güçlü eşbaşkan adaylarımızı yarışın dışına alarak yarışa devam etmek istiyorlar. Buradan Iğdırlı kardeşlerimize, değerli arkadaşlarımıza mesajlarımızı hep beraber iletelim. Iğdır yalnız değildir, Amed Iğdır’la beraberdir. Adaylarımızın adaylıkları için mücadele edeceğiz. Değerli Bismil halkı kayyım demek irade hırsızlığı demektir, belediyenin kasasını çalmak demektir, halkın hakkı olan bizim anamızdan emdiğimiz ak sütümüz kadar hakkımız olan ve burada hizmet için kullanılması gereken paraları cebine indiren çeteler demektir. Kayyım demek hizmetsizlik demektir. Kayyım atanması demek Kürdistan’a ve Kürt halkına yol yapmayarak, onları yolsuz, kaldırımsız, susuz, kanalizasyonsuz bırakarak onları ayrıca cezalandırma biçimidir. Bizlere hapishanelerde tuttukları, esir olarak tuttukları yetmiyormuş gibi dışarıyı da hapishaneye çevirmek istiyorlar. Kayyımcı anlayış bugüne kadar ne yaptı? Kentleri viraneye çevirdi. Bunu asla kabul etmedik ve asla kabul etmiyoruz” dedi.

 

Kayyımların kapattığı bütün mekanizmaları tekrar açacaklarını ifade eden Tülay Hatimoğulları, “Bizler 31 Mart’ta Bismil, Amed başta olmak üzere Kürdistan’da öyle bir geleceğiz ki 31 Mart’ta öyle bir zafere imza atacağız ki kayyımın ne adı hatırlanacak ne kendisi hatırlanacak. Kürtçe tabelalarımızı sökenler, sokaklarımızın adının Kürtçe tabelalarımızı sökenler, sokaklarımızın adının Kürtçe olmasına hazmedemeyip onu çıkarıp kendi bildikleri isimleri koyanlar bu kayyımcı zihniyet ve anlayış Kürtçeye hiçbir yerde tahammül edemeyenlere bizler de diyoruz ki; 31 Mart’ta sizleri süpüre süpüre geleceğiz ve o tabelaları yeniden yerine asacağız, çok dilli belediyecilik Kürtçe, Türkçe bütün dillerde belediyecilik hizmetini biz DEM Parti olarak vereceğiz” diye konuştu.