Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DEM Parti adayı Hatun: Diyarbakır ismini referanduma götüreceğiz

Seçildikleri taktirde Kürtçeyi kentte ana dil haline getireceğini belirten DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Doğan Hatun, Diyarbakır ismini referanduma götüreceklerini söyledi.

Seçildikleri taktirde Kürtçeyi kentte

DEM Parti adayı Hatun: Diyarbakır ismini referanduma götüreceğiz! Seçildikleri taktirde Kürtçeyi kentte ana dil haline getireceğini belirten DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Doğan Hatun, Diyarbakır ismini referanduma götüreceklerini söyledi.

 

DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Doğan Hatun, seçilmeleri halinde öncelikli hedeflerinin Kürtçe anaokulları ve okulları açmak, festivaller ve kültür-sanat etkinlikleriyle Kürtçeyi kentte ana dil haline getirmek olduğunu söyledi.

Hatun, Rûdaw’a yaptığı açıklamada, belediye hizmetlerinde en az iki dil kullanacaklarını ve Kürtçe kursları açacaklarını da belirtti.

‘Referanduma gideceğiz’

Hatun, Amed ismini belediye tabelasına geri yerleştireceklerini ve ilçe ve köy isimlerini referanduma götüreceklerini de ifade etti.

Şeyh Said’i Kürt halkının liderlerinden biri olarak kabul eden Hatun, ismini sokaklara ve parklara verme sözü verdi.

Tarihi eserleri korumak ve restore etmek için de çalışmalar yapacaklarını anlatan Hatun, Sur ve Hevsel Bahçeleri’ni UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde korumak için de çaba göstereceklerini söyledi.

Projeler

Hatun, seçilmeleri halinde tramvay sistemi kuracaklarını, depremde yıkılan binalar için sosyal konutlar inşa edeceklerini ve TOKİ’ye alternatif bir konut projesi geliştireceklerini de kaydetti.

Belediye Çalışanları

Halkın hizmetinde olan ve emeğiyle çalışanları korumak için söz veren Hatun, kayyıma hizmet eden ve halka zulmeden bürokratları görevden alacaklarını da vurguladı.

Kendisinin de evi depremde yıkılan Hatun, TOKİ’den ev almadığını ve halkın iradesini temsil edeceğine söz verdi.

HABERİN TAMAMINA BURADAN ULAŞABİLİRİSNİZ..