Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP Diyarbakır Milletvekili Tanrıkulu: ‘Seçim sürecinde adaletsizlik hissediyoruz’

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yerel seçim sürecinde devletin tüm imkanlarının AK Parti lehine seferber edildiğini savundu. Tanrıkulu, adaletsizliklerin seçim sürecinin her aşamasında yaşandığını iddia ederek, kamu görevlilerine adil davranma çağrısında bulundu.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin

CHP Diyarbakır Milletvekili Tanrıkulu: ‘Seçim sürecinde adaletsizlik hissediyoruz’ CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yerel seçim sürecinde devletin tüm imkanlarının AK Parti lehine seferber edildiğini savundu. Tanrıkulu, adaletsizliklerin seçim sürecinin her aşamasında yaşandığını iddia ederek, kamu görevlilerine adil davranma çağrısında bulundu.

 

 

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, partisinin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cafer Pakdemir’in düzenlediği basın toplantısında yer aldı. Toplantı, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleşti. Tanrıkulu, yerel seçim sürecine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

‘Devletin tüm imkanları AK Parti lehine seferber edildi’

Tanrıkulu, seçim sürecinde devletin tüm imkanlarının AK Parti lehine seferber edildiğini savunarak, “Adalet ve Kalkınma Partisi bir devlet partisine dönüşmüş durumda. Devletin bütün imkanlarının seferber edildiği bir ortam var, özellikle bölgemizde bu durumu daha yoğun hissediyoruz. Devletin güvenlik güçlerinin de seferber olduğu bir ortamda mücadele ediyoruz. Seçimlerin adil olması, sadece oy verme günüyle sınırlı değil, seçim sürecinin başından sonuna kadar adil olmalıdır. Ancak maalesef, bu süreçte adil bir ortamın sağlanmadığını görüyoruz. Seçmen yazılımından propaganda sürecine kadar birçok alanda adaletsizlik yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

Kamu görevlilerine adil davranma çağrısı

Ayrıca Tanrıkulu, seçim sürecini yakından takip ettiklerini belirterek, kamu çalışanlarını uyararak şunları söyledi: “Genel Başkanımız, TRT’nin bağımsız ve tarafsız olması gereken bir kurum olarak kullanıldığını kamuoyuna aktardı. Vali ve diğer mülki idare amirlerinin de doğrudan AK Parti’nin üyeleri gibi çalıştığını biliyoruz. Diyarbakır’da yaklaşık 8 yıldır kayyum yönetimi var ve bu dönemde yerel yönetim imkanları Adalet ve Kalkınma Partisi’ne ve adaylarına seferber edilmiş durumda. Gördüğümüz her hukuksuzluğu kaydedip suç duyurusunda bulunacağız. Bu durumları Meclis kayıtlarına geçireceğiz. Kamu görevlilerine adil bir şekilde çalışmalarını tavsiye ediyorum. Uzun meslek yaşamlarını şimdiden kötü bir sicille noktalamamalarını öneriyorum.”