Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Amaç kötü algıyı kırmak!

Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesindeki Sanat Sokağı esnafı, 5-8 Ekim tarihleri arasında “Sanat Sokağı Kültür ve Sanat festivali” düzenleyecek. Bu yıl ilk defa gerçekleştirilecek olan festivalde; konserler ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Festivale ilişkin bilgi vermek amacıyla kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelen Ofis Sanat Sokağı Derneği, amaçlarının Sanat Sokağı’nın üzerindeki kötü algıyı kırmak olduğunu söyledi. Sanat Sokağı’na tüm Diyarbakırlıların sahip çıkması gerektiğinin altını çizen Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Umdu, yetkililerden ise sokağın kalkındırılması için yardım talebinde bulundu.

Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesindeki Sanat

Hamza Özçelik / Süleyman Aydın

Diyarbakır’ın merkez Yenişehir İlçesi Ofis Semtinde bulunan Sanat Sokağı’nda 5-8 Ekim tarihleri arasında ‘1. Ofis Sanat Sokağı Festivali’ düzenlenecek. Ofis Sanat Sokağı Derneğince bu yıl ilk defa gerçekleştirilecek festivalde, konser, tiyatro, dans, halk oyunları, yarışma, illüzyonist gösterisi, söyleşi, resim sergisi gibi çeşitli etkinlikler yapılacak.  ‘Kültürümüze, sanatımıza ve sokağımıza sahip çıkıyoruz’  temasıyla gerçekleştirilecek olan festival, 5-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu yıl ilki düzenlenecek olan Kültür ve Sanat Festivali renkli ve coşkulu etkinliklerin yanı sıra sanatçı Hivron, Raperin, Sasa Serap, Kasım Taşdoğan ve illüzyonist Hassan Asoiaf festivalde sevenleriyle buluşacak.

‘1.Sanat Sokağı Kültür Sanat Festivali derneğimizin hayaliydi’

Bu kapsamda kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelen Ofis Sanat Sokağı Derneği, festivale ilişkin bilgi verdi. Burada konuşan Ofis Sanat Sokağı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Umdu, 1.Sanat Sokağı Kültür Sanat Festivali’nin 2019 yılında kurdukları derneğin hayallerinden ikinci olduğunu söyledi. Birinci hayallerinin Sanat Sokağı’nı yenilenerek hak ettiği yere getirmek olduğunun altını çizen Umdu, “Zor şartlardan geçerek bizler Ofis Sanat Sokağı Derneğini 2019 yılında esnaflarımızın yardımlarıyla kurduk. STK çatısı altında böyle bir adım attık. Birçok zorluklarla karşılaştık, hatta yapamayacağımızı söyleyen insanlar da oldu ama bizde bugün burada olarak herkese en güzel cevabı vermiş oluyoruz” dedi.

‘Diyarbakır’da yaşayan herkes Diyarbakırlıdır’

Diyarbakır’da yaşayan herkesin Diyarbakırlı olduğunu vurgulayan Umdu şunları kaydetti;

“Ben bir Cizreli olarak üniversiteyi kazanıp buraya geldiğimde şunu gördüm, kadim ve yaşanılacak bir şehir olduğumuzu, kültürümüzü, edebiyatımızı ve sanatımızı görebileceğimiz bir büyük şehir olduğumuzu gördük. Bende şunu şöyle belirtmek istiyorum bir Diyarbakır sevdalısı olarak Diyarbakır’ın kalbi olan Ofis Sanat Sokağında bu derneğin başkanı olmaktan onur ve gurur duyuyorum. STK’ların ve Amedspor taraftarlar platformunun desteğini alarak biz bu çıtayı yükseltecek hak edecek sonucu alacağız.

‘Bu sokağın sanatla anılması hepimizin kırmızıçizgisidir’

Başarı bir ekip işidir. Biz Sanat Sokağı esnafları, orada bulunan vatandaşlarla birlikte başardık. Bu sokağın sanatla anılması hepimizin kırmızıçizgisi ve hepimizin görevidir.  2014 yılında bu sokağın trafiğe açılması için girişimlerde bulunuldu. Biz 2019’da derneği kurduktan sonra Validen randevu aldık ve bu sokağın trafiğe kapatılması için ricada bulunduk. Şuanda ortada bir başarı varsa bu sokakta bulunan esnafların ve vatandaşların başarısıdır.”

Diyarbakır halkına festival daveti

Ofis Sanat Sokağı Festivali’ni 5-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleştireceklerini belirten Ofis Sanat Sokağı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Umdu sözlerine şöyle devam etti;

“Sponsorlarımız ve sanat sokağında bulunan firmalarımızla bu festivalimiz gerçekleştireceğiz. Sevilen sanatçılarımızla festivali yapacağız.  Festivalimiz 5 Ekim’de başlayacak. Diyarbakır halkını yöresel kıyafetleri giyerek açılış yürüyüşüne davet ediyoruz. Festivalimizin içinde türküler, dans, resim, skeç, sihirbaz ve yöremize ait folklor oyunları olacaktır. İşimizin zor olduğunu biliyoruz, bu vesileyle herkesi elini taşın altına koymaya çağırıyoruz. Bu festivalin sorunsuz, sıkıntısız bitirmek sadece derneğimizin ve esnafımızın değil bütün Diyarbakırlıların sorumluluğundadır. Edebiyat, kültür, sanat adına Diyarbakır’dan bütün STK’larımıza, bütün yetkililere daha güçlü olmamız içim sizi davet ediyoruz. Sponsorluklarımız devam etmektedir. Hem maddi hem manevi bir sorumluluğun altına girdiğimizin farkındayız. Diyarbakır sevdalılarına sesleniyoruz gelin destek verin. Biz bu festivali Diyarbakır’a en yakışır şekilde yapalım. Belirlediğimiz miktarlarda ana sponsor olmak isteyende gelip yönetim kurulunda ki arkadaşlarla görüşebilir. Bu vesileyle dernekteki bütün arkadaşlarımıza, sanat sokağı esnafına ve sokakta yaşayan bütün vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum.”

‘Kötü algıyı kırmak için çabalıyoruz’

Sanat Sokağı’nın üzerindeki kötü algıya ilişkin de konuşan Umdu, “Sokağımız tahrip edilmişti, bizde bu algıları yıkmak için çabalıyoruz. Uyuşturucu, hırsızlık, fuhuş, kavga vb. Olaylar sadece buraya özgün bir şey değil. Büyün ülke genelinde böyle sorunlar var. Bu algıları yıkmak için bu Festivali başlatıyoruz. Festivalde tiyatro, dans, halk oyunları, yarışma söyleşi ve resim sergisi bunlar ağırlıklı olacak. Biz 4 gün boyunca insanlar konserlere gelsin diye yapmıyoruz bunları.  Biz insanları gelsinler Diyarbakır’a sahip çıksınlar diye çağırıyoruz. Sanatçılar dışında şair ve yazarlarımızı da ağırlayacağız” dedi.