Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AK Parti Yenişehir Başkan Adayı Asena: “Gerçek belediyecilik yapacağız”

AK Parti Yenişehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Muhammet Asena’nın  ‘halkla buluşma’ etkinliği binlerce kişinin katıldığı büyük bir coşkuyla yapıldı.

AK Parti Yenişehir Belediye

AK Parti Yenişehir Başkan Adayı Asena: “Gerçek belediyecilik yapacağız”

 

AK Parti Yenişehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Muhammet Asena, seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlarla bir araya geldi. Asena, slayt eşliğinde projelerini anlatarak, Yenişehir için gerçek belediyecilik yapacaklarını söyledi.

Önceki gün yapılan Halk Buluşması’na İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Diyarbakır Milletvekilleri M. Sait Yaz, Suna Kepolu Ataman, önceki dönem milletvekili Ebubekir Bal, AK Parti il Başkanı M. Raşit Ocak, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı M. Halis Bilden, Gençlik Kolları Başkanı, Kadın Kolları Başkanı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sezai Karakoç Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan Halk Buluşması saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. İlk konuşmayı AK Parti il Başkanı M. Raşit Ocak Yaptı. Ocak, ‘Peygamberler ve sahabeler şehri olan kadim kentimiz için 31 Mart 2024 tarihi Diyarbakır’ın kaderinin değiştiği tarih olacağını belirterek, “Bugüne kadar bu kadim kent için hizmet etmenin gayreti içinde olduk.  Bundan sonra da bu çalışmalarımız aralıksız devam edecek. Seçimlere son bir hafta kaldı. Bu haftayı daha iyi değerlendirmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.   27 Mart 2024 Çarşamba günü Diyarbakır halkı sevgili cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırlayacak. İstasyon meydanında saat 12.00’de yapılacak mitinge tüm halkımız davetlidir.” dedi.

 

“DİYARBAKIR’I GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ”

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı M. Halis Bilden ise yaptığı konuşmada ‘AK Partiye çok ciddi ve çok coşkulu bir teveccüh var. Allah’ın izniyle AK Partili kadrolar belediyeleri kazanarak halkımıza hizmet edecektir. Biz AK Parti olarak çok sayıda gerçek projeler hazırladık. İlk olarak bize emanet olan bu kadim şehrin kültür varlıklarına ve tüm değerlerine sahip çıkacağız. İkinci olarak Diyarbakır’ı geleceğe taşıyacağız.  Bu sloganla olmaz. Geleceğe taşımak Diyaray ile olur, istihdam ile olur, kütüphaneler ile olur, ulaşımla olur. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve belediyenin iştirak şirketleri, ile birlikte şehrimizde istihdamı artırmak için yaklaşık 60 bin kişiye istihdam olanağı sağlayacağız. Diyarbakır’daki Altı milyon metrekare araziyi su ile buluşturduğumuz zaman hem istihdam yaratacak, hem de tarım ve sanayide büyük bir hamle yapmış olacağız.  Diyarbakır’ın sorunlarını biliyoruz. Tüm bu sorunları masaya yatırarak, halkla istişare ederek birlikte çözeceğiz.” diye konuştu

Daha sonra Kürsüye gelen Diyarbakır Milletvekili M. Sait Yaz, belediyeciliğin proje işi olduğunu belirterek, “Bu kadim kenti en iyi bilen ve projeleriyle gelen Diyarbakır’ın ve Yenişehir’in çehresini değiştirecek olan Büyükşehir Belediye Başkanı M. Halis Bilden ve Muhammed Asena’dır. Bir imam olarak söylüyorum, Diyarbakır’ın tüm ilçelerini kazanmak vaciptir, farzdır.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman ise, “AK partinin özellikle kadınlarımıza büyük değer verdiğini belirterek ,‘Hanımefendiler sizlere sesleniyorum. Kırk yıldır Diyarbakır’ın yaşadıklarını çevrenize anlatın. Örf ve adetlerimiz kalmadı. Geleneklerimiz kalmadı.  Dinimize ve değerlerimize dil uzatılıyor. Hanım arkadaşlar bunlara asla izin vermeyelim. Özellikle evlatlarımıza sahip çıkalım. İnşallah  zafer bizim olacak.” şeklinden konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Yenişehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Muhammet Asena slayt eşliğinde projelerini anlattı.

 

70’E YAKIN PROJE

Asena, özetle birbirinden önemli 70’e yakın projelerini olduğunu belirterek, “Her mahalleye Doğalgaz projesini hayata geçireceğiz. Her mahalleye bir kreş açacağız. Çalışan ailelere destek olmak ve güvenli bir gelecek için dar gelirli ailelere ekonomik destek sağlamak amacıyla,  ev hanımı Pazar kartı projesini hayata geçireceğiz. Bu kart sayesinde ailelerimiz temel ihtiyaçlarına rahatça ulaşabilecekler. Çocuklarımızın güvenle oynayabileceği trafiğe kapalı eğlence sokakları kuracağız.  Başarılı çocuklarımız için yurt dışı eğitim ve danışmanlık hizmetleri sağlayacağız. Yenişehir Vakıf Üniversitesi kurarak gençlerimize dünya standartlarında, eğitim olanaklarını sağlayacağız. Dar gelirli aileler için özel giyim mağazaları açacağız. Et ve Balık kurumu genişletme projesi kapsamında  vatandaşlarımıza daha sağlıklı ve uygun fiyatla et ürünleri temin edeceğiz. Sınavlara hazırlanan öğrencilerimiz için her mahalleye etüd merkezleri açarak, öğrencilerin başarıya ulaşmaları için gerekli tüm kaynakları sağlayacağız. Yenişehir Belediyesi ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile Yenişehir’de Semt Poliklinikleri kuracağız. Sanat ve kültürel çalışmalar için açık hava galerileri yapacağız. Botanik parkları kuracağız. Yenişehirde güvenli ve modern yerinde dönüşüm projesini hayata geçireceğiz.  Bu sayede vatandaşlarımızın konutlarını imar edeceğiz, mağdur etmeyeceğiz. Kısacası Yenişehir için gerçek belediyecilik yapacağız.” dedi.

AK Parti Yenişehir Başkan Adayı Asena, "Gerçek belediyecilik yapacağız"

 

“HUZUR ORTAMINI KORUYAMAZSAK, YİNE GÖRMEK İSTEMEDİĞİMİZ OLAYLARLA KARŞI KARŞIYA KALIRIZ”

Son olarak İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu’da yaptığı konuşmada, bu kadim kente iki yıl süreyle vali olarak görev yaptığını belirterek, “Bu kadim şehre hizmet etmekten dolayı çok mutluyum. Bu güzel şehir geçmiş yıllarda çok bedel ödedi. Çok acılar çekti. Ancak son on yıldır bu şehirde huzur var. Güven var. Eğer bu huzur ortamını koruyamazsak, yine görmek istemediğimiz olaylarla karşı karşıya kalırız. Sevgili Diyarbakırlılar,  önümüzdeki Pazar günü  beş yıl için belediye başkanlarına yetki verilecek. Dolayısı ile  çok iyi düşünmemiz gerekiyor. Huzur ortamının devam etmesi için verilecek oylar çok önemlidir.  Oylarınızla bu huzur ortamının devam etmesini sağlayın. Genç dinamik ve pırıl pırıl adaylarımız var. Eğer bu adaylarımıza yetki verirseniz, bu kadim kent hak ettiği yere gelir. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halis Bilden ve Yenişehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Muhammet Asena bu görevleri hakkıyla yapacak donanım ve birikime sahiptir. Onun için bu değerli insanlara ve dolayısı ile AK Partiye destek vermenizi istiyorum. Şimdiden tüm adaylarımıza başarılar diliyorum. Rabbim gazanızı mübarek eylesin.” diye ifade etti.

Yapılan coşkulu konuşmaların ardından,  başkan adayları, milletvekilleri, AK Partili yöneticiler vatandaşlar ile birlikte bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdiler.