Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AK Parti Diyarbakır Eski İl Başkanı Akar: Sayın Erdoğan Kürt meselesinde diyaloğa açıktır

AK Parti Diyarbakır Eski İl Başkanı Muhammed Dara Akar, Diyarbakırlıların Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan beklenti ve taleplerini üç başlık altında sıraladı. Akar, “Sayın Erdoğan diyaloğa ve Kürt sorunu da dahil diğer sorunların çözümüne açıktır” dedi ve DEM Parti’den “talepleri” olduğunu söyledi.

AK Parti Diyarbakır Eski

AK Parti Diyarbakır Eski İl Başkanı Akar: Sayın Erdoğan Kürt meselesinde diyaloğa açıktır! AK Parti Diyarbakır Eski İl Başkanı Muhammed Dara Akar, Diyarbakırlıların Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan beklenti ve taleplerini üç başlık altında sıraladı. Akar, “Sayın Erdoğan diyaloğa ve Kürt sorunu da dahil diğer sorunların çözümüne açıktır” dedi ve DEM Parti’den “talepleri” olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin seçim programı kapsamında dün Diyarbakır’daydı.

Rûdaw muhabiri Abdulselam Akıncı’ya konuşan AK Parti Diyarbakır Eski İl Başkanı Muhammed Dara Akar, bu ziyarette verilen mesajları ve Diyarbakırlıların beklentilerini değerlendirdi.

Beklenti ve talepler

Akar, “Diyarbakırlıların Sayın Erdoğan’dan beklentileri var ve bunları üç başlığa ayırabiliriz” diyerek şöyle özetledi:

“Birinci beklenti demokratik reformlar, yeni bir anayasa ve Kürt sorununun çözümü. Bazı siyasetçiler de bunu dile getirdiler. Kürt meselesi ve Kürtlerin beklentileri ile ilgili bir gündem yaratmak ve bu meseleyi gündeme getirmek istiyorlar. Seçimlerden sonra sivil ve demokratik bir anayasa için AK Parti tarafından bazı adımlar atılabilir. Birinci başlık bu. İkinci başlık ise ekonomi. Diyarbakır’da da Türkiye’nin genelinde de artan bir işsizlik sorunu var. Diyarbakırlı iş insanlarının gözü Sayın Erdoğan’da ve bu konuda da atılacak adımları açıklamasını ve müjde vermesini bekliyorlar. Üçüncü başlık ise sosyal meseleler. Bir yıl önce deprem yaşandı, Diyarbakır’da da çok sayıda kişinin evi hasar gördü, bu vatandaşlar konutlarına kavuşmak istiyorlar.”

‘50+1 formülü Türkiye’nin önünde problem oldu’

Son dönemde Kürt sorununun çözümü hakkında yapılan çağırıları değerlendiren Akar, “Sayın Erdoğan diyaloğa ve Kürt sorunu da dahil diğer sorunların çözümüne açıktır” dedi.

Akar, “Fakat Türkiye’deki şartlar 2013-14’teki gibi değil. Bugün Türkiye’de milliyetçilik artmış durumda, bir Cumhur İttifakı var, AK Parti ile MHP ortaklığı var. Bir çok konuda atılacak adımların MHP tarafından engellendiğini de gördük. Seçimlerden sonra ne olacağını hep birlikte göreceğiz. Başkanlık konusunda 50+1 formülü Türkiye’nin önünde problem oldu. Bu AK Parti’yi MHP ve Cumhur ittifakına mecbur etti. MHP’nin AK Parti üzerindeki bu etkisi seçimlerden sonra da devam edecek mi hep birlikte göreceğiz” ifadelerini kullandı.

‘DEM Parti de artık bir yol ayırımında’

Erdoğan’ın DEM Parti ve Kürt partilerden taleplerinin “gerçekçi” olduğunu vurgulayan Dara, “Nedir bu talep; Kandil ile bağınızı koparın, sivil, demokratik ve barışçıl bir yol izleyin, sorunları Meclis çatısı altında dile getirin. Bu önemli bir mesele. DEM Parti de artık bir yol ayırımında. Bu beklentileri yerine getirdikleri taktirde Sayın Erdoğan da, Türkiye kamuoyu da onlara bir kredi verecektir. Ama bu konuda adımlar sadece DEM Parti’den değil, AK Parti ve hükümetten de bekleniyor” yorumunu yaptı.