Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kendi imalatı olan tandır sobalar ile Türkiye’nin her iline satış gerçekleştiriyorlar

Arkadaşları ile birlikte tasarladıkları ve ismine ‘tandır soba’ dedikleri ürünü yaparak Türkiye’nin bütün illerine satış gerçekleştiriyorlar.

Bu haberin fotoğrafı yok

İçindeki ateş tuğlası yardımı ile güveç, ekmek, pide, lahmacun, et çeşitleri başta olmak üzere birçok türden yiyeceğin rahatlıkla piştiği tandır sobalar, Ağrı’dan üretilip Türkiye’nin her noktasına sipariş üzerine satışı gerçekleştiriliyor.

Ağrı Vali Kutlu Aktaş Sanayi Sitesinde kardeşi ile birlikte işlettikleri işyerinde tandır soba adını verdikleri sobanın üretimini gerçekleştiren Yakup Genç, ürünlerin hızlı ve pratik bir şekilde pişebilmesinden dolayı Türkiye’nin her ilinden talep olduğunu belirtti.

Tasarımı arkadaşları ile beraber yaptıklarını belirten Genç, “Bu sobayı bir kişi iki günde yapabiliyor, yapması biraz zahmetlidir. Sobanın etrafını 1,5 milim sac ile yapıyoruz, sobanın bulunduğu yerde ateş varsa ve sürekli hareket halinde olursa 2 milim sac kullanıyoruz. En son toparlayıp boyatıyoruz ve daha sonra satıyoruz. Ateş tuğlası var sobanın içerisinde, üzerine ne isterseniz bırakıp pişirebiliyorsunuz. Bu sobanın içerisinde yemek, ekmek her şey pişirebiliyorsunuz. Mesela güveç, kete, pide, lahmacun ve et çeşitlerinden ne istersen yapabilirsin. Arkadaşlarımız ile beraber tasarlayıp imalata başladık. Bu sobaları üretip Türkiye’nin her iline satışını gerçekleştiriyoruz.” dedi.