Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Engelliler, kaldırımlara park edilmesinden şikâyetçi

10-16 Mayıs “Engelliler Haftası” nedeniyle yaşadıkları sorunları İLKHA mikrofonuna anlatan engelli bireyler, şehir merkezinde yaşadıkları en büyük sorunun araç sürücülerinin araçlarını kaldırımlardaki rampa önlerine park etmeleri ve engelli lavabosu bulamamaktan şikâyetçi olduklarını söyledi.

10-16 Mayıs "Engelliler Haftası"

Engelliler, kaldırımlara park edilmesinden şikâyetçi

Özellikle araç sürücülerinin, araçlarını rampaların önüne ve kaldırımlara park etmelerinden dolayı büyük sorunlar yaşadıklarını belirten engelli bireyler, park edilen araç yüzünden caddeye çıkmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Engelliler için caddede gitmenin kaza riskini artırdığını belirten engelli bireyler, rampa önlerine ve kaldırımlara araçların park edilmesine ve çarşıda kendilerine uygun lavabo bulamama sorununa çözüm bulunmasını istedi.

 

“RAMPALI YOLUN ÖNÜNE VE KALDIRIMLARA ARAÇLARINIZI PARK ETMEYİN”

Engelli bireylerin şehir merkezinde en çok yaşadığı sorunların başında rampa sorunu olduğunu ifade eden Mehmet Emin Teymur, araç sürücülerinin araçlarını rampaların önüne park etmelerinden dolayı ve engellilere uygun lavabo bulamadıkları için büyük sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.

Teymur, “Araç sürücüleri araçlarını yol ve kaldırımlarda bulunan engelli geçiş rampalarına bıraktığı için tekerlekli sandalyeli bireylerin geçişlerini engelliyorlar. Bazı yerlerde ise rampa yok. Bir de şehir merkezinde bizler için lavaboların olmaması bize sıkıntı yaşatıyor. Rampaların önü kapalı olunca mecburen caddeye çıkmak zorunda kalıyoruz ve her an araçlar bizlere çarpabilir endişesi taşıyoruz. Araç sürücülerinden tek isteğimiz bizlere ayrılan rampalı yolları kapatmamalarıdır. Özellikle taziye evlerine de bizler için rampa yapılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Engelliler, kaldırımlara park edilmesinden şikâyetçi

“ARAÇLAR BİZLERE ÇARPACAK ENDİŞESİ TAŞIYORUZ”

Normal bireyler gibi yaşamlarını sürdüremedikleri için çok zorluk yaşadıklarını ifade eden doğuştan bedensel engelli Mehmet Şah Meviş, “Normal insanlar gibi hayatımızı yaşayamıyoruz ve rahat değiliz. Araç sürücülerinden isteğimiz kaldırımlardaki rampaları işgal etmemeleridir. Yoluma devam ederken bir otomobil, rampanın önüne park ettiği için tekrar yolun başına geri dönmek ve caddeye çıkmak zorunda kalıyoruz. Caddeye çıkınca da araçlar bizlere vuracak endişesi taşıyoruz. Bu konuda çok zorluk yaşıyoruz. Ayrıca çarşıya geldiğimizde lavabo sıkıntısı da çok yaşıyoruz. Bizler için rampa olmayan yerlere rampa yapmalarını ve araç sürücülerinde araçlarını rampa yelerlerine park etmemelerini ve bozuk olan yelerin yapılmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.