Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da yaz spor okullarına start verildi

Diyarbakır’da, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları’nın açılışı gerçekleştirildi.

Diyarbakır'da, Gençlik ve Spor

Diyarbakır’da yaz spor okullarına start verildi

Diyarbakır’da Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları’nın açılışı yapıldı. Açılışta öğrenciler, halk oyunlarının yanı sıra çeşitli spor dallarında gösteri yaptı.

Açılış programında konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, “GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları” projesinin amacının gençlere ve çocuklara spor kültürünü benimsetmek, sporu sevdirmek, düzenli spor alışkanlığı kazandırmak, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak ve zararlı alışkanlıklardan korumak olduğunu belirtti.

‘ENGELLİ BİREYLERİMİZİ SPOR YAPMAYA DAVET EDİYORUZ’

Uslu yaptığı konuşmada, “Her yıl okulların yaz tatiline girmesiyle başlayan spor okullarımızda, tecrübeli antrenörlerimiz eşliğinde sportif çalışmalarımızı yürütüyoruz. Ayrıca sporda engel tanımıyor ve tüm engelli bireylerimizi de spor yapmaya davet ediyoruz. İl genelinde yaklaşık 67 salon, saha ve parkurda 33 spor branşında faaliyet göstermekteyiz” dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler, halk oyunları ve çeşitli spor dallarında gösteriler gerçekleştirdi.