Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sağlık Bakanlığından Kurban Bayramı’na özel tedbirler

Sağlık Bakanlığın, Kurban Bayramı süresince ülke genelinde acil sağlık hizmetlerinin kesintisiz devam etmesi için bir dizi tedbir alındığını duyurdu.

Sağlık Bakanlığın, Kurban Bayramı

Sağlık Bakanlığından Kurban Bayramı’na özel tedbirler

Sağlık Bakanlığı yapılan yazılı açıklamaya göre, Kurban Bayramı süresince 19 bin 593 acil sağlık personeli, 3 bin 457 ambulans, helikopter ambulanslar ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) görev yapacak.

Bayram süresince acil sağlık hizmetlerinin kesintisiz devam etmesi ülke genelinde bir dizi tedbir alındı.

Alınan tedbirlere göre, bugünden itibaren geçerli olacak tedbirler kapsamında, her gün 3 bin 457 ambulans ve 19 bin 593 acil sağlık hizmeti personeli görev yapacak. Ayrıca, 175 UMKE aracı ve 875 UMKE personeli de bu süreçte aktif olarak hizmet sunacak.

3 büyükşehirde hızlı müdahale ekibi

İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde oluşabilecek trafik kazalarına hızlı müdahale edebilmek için ek ekipler oluşturuldu.

Yine tedbirler kapsamında İstanbul’da Anadolu Yakası’nda Kuzey Marmara Otoyolu-Tuzla Akfırat mevkiinde sağlık personeli ile helikopter ambulans, acil yardım ambulansı, UMKE aracı ve UMKE ATAK aracı hazır bulunacağı belirtildi.

Helikopter ambulanslar konuşlandırıldı

İzmir’de Çeşme, Urla, Karaburun, Seferihisar ve Güzelbahçe ilçeleri ile bu bölgelere ulaşımı sağlayan otoban ve yol ayrımında helikopter ambulans, UMKE aracı, acil yardım ambulansı ve motosiklet ambulans görev yapacak.

Yetkililer, Kurban Bayramı boyunca halkın sağlık hizmetlerine hızlı ve etkin bir şekilde ulaşabilmesi için gerekli tüm tedbirlerin alındığını ve vatandaşların acil durumlarda 112’yi arayabileceğini belirtti.