Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’daki o mahalle uyuşturucu batağında!

İki kardeşi madde bağımlısı olduktan sonra onların kurtuluşu için yol arayan Mehmet Topkaç, sadece 56 ilde şubesi olan Toplumsal Madde Bağımlılarıyla Mücadele Eğitim Derneği’nin bir şubesinin Diyarbakır’da açılmasına vesile olarak il başkanlığı görevini üstlendi. Ardından uyuşturucuya karşı savaş açan Topkaç, gençleri bu bataktan kurtarmak için onları dernek çatısında bir araya getirdi. Kayapınar’ın Peyas mahallesinde yaşayan yüz aileden 70’inin uyuşturucuya bulaştığını ileri süren Dernek Başkanı Topkaç, evlatlarını tedavi etmek isteyen herkesi derneğe üye olmaya davet etti.

İki kardeşi madde bağımlısı

Diyarbakır’daki o mahalle uyuşturucu batağında! İki kardeşi madde bağımlısı olduktan sonra onların kurtuluşu için yol arayan Mehmet Topkaç, sadece 56 ilde şubesi olan Toplumsal Madde Bağımlılarıyla Mücadele Eğitim Derneği’nin bir şubesinin Diyarbakır’da açılmasına vesile olarak il başkanlığı görevini üstlendi. Ardından uyuşturucuya karşı savaş açan Topkaç, gençleri bu bataktan kurtarmak için onları dernek çatısında bir araya getirdi. Kayapınar’ın Peyas mahallesinde yaşayan yüz aileden 70’inin uyuşturucuya bulaştığını ileri süren Dernek Başkanı Topkaç, evlatlarını tedavi etmek isteyen herkesi derneğe üye olmaya davet etti.

Diyarbakır’da yaşayan Mehmet Topkaç, kardeşlerinin madde bağımlısı olduğunu öğrenmesiyle çevresindeki diğer insanlarında uyuşturucuya yakalanmasının önüne geçmek için mahallesinde Toplumsal Madde Bağımlılarıyla Mücadele Eğitim Derneği (TMBMED), şube il başkanlığında göreve başladı. Çalışma faaliyetleri başta uyuşturucuyla mücadele etmek olan dernek, kadına yönelik şiddetle mücadele, çocuk istismarı, insan ve hayvan hakları gibi faaliyetleri de içeriyor. Uyuşturucu kullanımının yaygın olduğu söylenen mahallede gençleri dernek çatısı altında toplayan Topkaç, Diyarbakır il emniyet müdürü vali ve iş adamlarından derneği ayakta tutmak için yardım çağırısında bulundu.

‘Amacımız madde ağına düşmüş kişileri topluma kazandırmak’

Derneklerinin kuruluş amacının madde bağımlısı olan kişilere yardımcı olmakla birlikte insan hakları, hayvan hakları, özellikle kadına şiddet ve çocuk gelin konusunda insanlara bir fayda sağlamak olduğunu vurgulayan Mehmet Topkaç şunları söyledi;

“Amacımız madde ağına düşmüş kişileri topluma kazandırmak. Daha önce 2001 yılında Diyarbakır’da kurulmuş olan dernek, bazı sebeplerden ötürü kapanmak zorunda kaldı.  2023 yılının sonbahar ayında görevi ben üstlendim. Bu görevi üstlenmemin sebebi ise iki kardeşimin madde bağımlılığına yakalanmış olması. Derneğimizi ayakta tutmak için öncelikle iş adamlarına, Diyarbakırlı sanatçılara ve futbol kulüplerine seslenmek istiyorum. Bir Diyarbakırlı olarak

‘’Yüz aileden yetmişi uyuşturucuya bulaşmış’’

Kayapınar’ın Peyas mahallesinde bazı kişilerin, bağımlı olan gençlere uyuşturucu sattığını iddia eden Mehmet Topkaç, mahallede yaşayan yüz aileden 70’inin uyuşturucuya bulaştığını ileri sürdü. Topkaç şı-unları kaydetti;

“Mahallemizde madde bağımlısı olmuş kişiler, uyuşturucuyu hurdacılık yapan kişilerden temin ediyor. metafetamin ve Kristal Med dediğimiz uyuşturucu maddeler arasında en kötü etki yaratıp ucuza satılan maddeye ulaşmak isteyen kişiler,  çöpten aldığı veya oradan buradan çaldığı demiri hurdacıya vererek karşılığında uyuşturucu satın alıyor. Maddeye ulaşmak isteyenlerin binde biri hırsızlık yaparak uyuşturucuya ulaşıyor. Mahallede bu maddeyi kullanan çok genç var. Bizim sadece Peyas dediğimiz mahallede yaşayan yüz aileden 70’inde bu maddeyi kullanan kişiler var.”

Evlatlarını tedavi etmek isteyen herkese kapılarını açıyor

Uyuşturucuyla mücadele derneğinin Peyas Mahallesi şubesini ayakta tutmak için üye sayılarının çoğalması gerektiğini dile getiren dile getiren Topkaç, herhangi bir parti propagandası yapmadıklarını belirterek evlatlarını tedavi etmek isteyen herkesi derneğe üye olmaya davet etti.  Topkaç, “Yeni açıldığımız için madde bağımlısı olmuş ve bize ulaşıp kurtulmak isteyen kişileri, İki üç aylık süren bir tedaviyle gerek Amed Tem gerek diğer tedavi merkezlerine götürüp tedavilerini tamamlamaları konusunda yardımcı olacağız inşallah. Anne babalara şunu söylemek istiyorum, evlatlarının tedavisini isteyenler bizim derneğe başvursunlar.  Biz elimizden gelen her türlü tedaviyi Amed Tem aracılığıyla yaparız. Bize üye olmak isteyen hemşerilerimizi bekliyoruz. Derneğimizi ayakta tutmak için üyelerimizin sayısı şart. Kapımız herkese açık, bizde herhangi bir siyasi- parti propagandası yok. İsteyen her insanımız üye olabilir” diye konuştu.

Berivan Kılıç