Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da Jin Ma konseri izleyicilerden tam not aldı

Ma Music günleri, Jin Ma konseri ile 5’inci  gününde devam etti.

Ma Music günleri, Jin

Diyarbakır’da Jin Ma konseri izleyicilerden tam not aldı

Ma Music Akademisi’nin  bu yıl 6’ncısını düzenlediği Ma Music Günleri beşinci gününde  Jin Ma konseri ile devam etti. Sanatçı Rênçber Ezîz’in anısına yapılan etkinlikler kapsamında Sezai Karakoç Kültür Merkezinde Jîn Ma grubu konser verdi. Konser öncesi Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır Eşbaşkanı Abbas Şahin konuşma yaptı.

‘KÜLTÜRÜMÜZ İÇİN HER TÜRLÜ BEDELİ VERİYORUZ’

Şahin, Hakkari’de yaşanan irade gaspını kabul etmeyeceklerini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:  “Kürt halkı mücadeleyi çok iyi bilen bir halktır. Kültürümüz, siyasetimiz, statümüz için her türlü bedeli ödedik ve ödemeye de devam edeceğimizi söyledik. Şu anda da aynı şeyi yapıyoruz. Tüm bunlara karşı Kürdistan’da nöbet eylemleri başlattık. Çok demokratik bir alandayız. Haklarımızı vermemek için her alanda mücadele vermeliyiz. Belediyelerimizi sahiplenirsek, yerel siyasetimizi sahipleneceğiz. Bu topraklar bu kadim halkındır. Halkımızın kendi topraklarında yaşayabilmesi için mücadele etmesi gerekiyor. Sizlerden beklentimiz adalet nöbetlerimizi sahiplenmek. Haklarımıza sahip çıkacağız, çocuklarımızın geleceğini onlara teslim etmeyeceğiz.”

Diyarbakır'da Jin Ma konseri izleyicilerden tam not aldı

AYAKTA ALKIŞLANDILAR

Yapılan konuşmaların ardından Jin Ma grubu  sahneye izleyicilerin “Jin jîyan azadî” sloganları eşliğinde çıktı. Dinleyicilere söyledikleri  dengbêjî, Kurmanckî ve Kurmancî şarkılarla keyifli anlar yaşattı. Yine konser sonunda  dinleyiciler Jin Ma grubunu “Jin jîyan azadî” sloganları ile ayakta alkışladı.

Gecenin sonunda plaketler verildi. Çalışmalarımdan dolayı JinNews’e de plaket verildi. Plaketi JinNews adına alan JinNews muhabiri Gulistan Gülmüş, katledilen gazeteciler Deniz Fırat, Nagihan Akarsel ve Gurbetelli Ersöz’lerin izinden  hakikat yolculuğundan vazgeçmediklerini söyledi.

Plaket veren Hilvan Belediye Eşbaşkanı Garip Yeşil,  yaşanan her şeye rağmen bir çocuğu büyütür gibi emek vererek Kürt kültürünü, dilini geleceğe taşıdıkları için Jin Ma’ya teşekkür etti.