Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır Rastak konseri ile coştu

Kayapınar Belediyesi’nin halka verdiği ücretsiz konserde çirokbêj ve dengbejlerin yanı sıra İranlı grup Rastak’ın şarkıları halkı eğlendirdi.

Kayapınar Belediyesi'nin halka verdiği

Diyarbakır Rastak konseri ile coştu

 

Sanatça Organizasyon ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki Diyarbakır’ın Kayapınar Belediyesi,  Park75’te  halka ücretsiz konser verdi. Konsere Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Doğan Hatun, Kayapınar Belediye Eşbaşkanları Cengiz Dündar ve Berivan Gülşen Sincar’ın yanı sıra binlerce kişi katıldı.

Konser Şevbiherk programıyla başladı. Burada çirokbêj Ayhan Erkmen, Casime Celil’in hikayesini anlatırken dengbêjler Kazo, Xalîde, Evîn Sindî ve Mehemedê Serhedî de sesleriyle hikaye anlatımına eşlik etti. Anlatılan hikayenin ardından kitle hep birlikte Zimanê Kurdi şarkısını seslendirdi.

Diyarbakır Rastak konseri ile coştu

EŞBAŞKANLAR: DİLE VE KÜLTÜRE SAHİP ÇIKACAĞIZ

“War bi war – çîrok û stran” pankartının asıldığı konserde söz alan Peyas Belediye Eşbaşkanı Cengiz Dündar ve Berivan Sincar, 8 yıl sonra böyle renkli bir konserin verildiğini söyledi. Eşbaşkanlar, Kürt dili ve kültürü üzerindeki baskılara da işaret ederek, “Bu konserle de gördük ki Kürt kültürü ve müziğini ne kadar özlemişiz. Tüm bu baskı ve zorluklara karşı kültürün, dilin, müziğin yanında olacağız. Katılımınızdan dolayı teşekkürler” dedi.

Diyarbakır Rastak konseri ile coştu

RASTAK BİNLERİ COŞTURDU

Eşbaşkanların ardından Rojhilatlı dünyaca ünlü Rastak grubu sahne aldı. Kürtçe, Farsça ve Azerice şarkılar seslendiren Rastak’ın müzikleriyle alandaki binler coştu. Halayın ve coşkunun eksilmediği konser Rastak’ın konserinin ardından son buldu.