Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tatilin kaza bilançosu ağırlaşıyor: 49 ölü, 7683 yaralı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, tatilin ilk 6 gününde yaşanan kazalarda 49 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 bin 683 kişi ise yaralandığını belirtti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,

Tatilin kaza bilançosu ağırlaşıyor: 49 ölü, 7683 yaralı

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Yerlikaya, Bayram tatilinin 6. günü 20 Haziran 2024 Perşembe günü 24 saatlik sürede; 668 trafik kazasının meydana geldiğini belirtti.

Tatilin 6. gününde yaşanan kazalarda 13 kişi hayatını kaybederken bin 133 kişi de yaralandı.

Bakan Yerlikaya, bayram tatili için memleketin çeşitli illerine giden vatandaşların geri dönüş yolculuklarının başladığını ve bu nedenle trafik yoğunluğunun tekrar artığına dikkat çekti.

“Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım.” diyen Yerlikaya,  yapılan denetimlerle ilgili de bilgi verdi.

Yerlikaya, 414 bin 776 aracın denetlendiğini, 22 bin 592 araca hız ve radar işlemi, 39 bin 56 araca ise diğer işlemler yapıldığını söyledi.

Bakan Yerlikaya, bayram tatilinin ilk 6 gününde (Cumartesi, Pazar, Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe) 49 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 bin 683 kişinin ise yaralandığını kaydetti.