Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Önceki Gün Serbest Bırakılmıştı! Bu Kez Diyanet, Onun Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Diyanet İşleri Başkanlığı, şeriat üzerinden “dini değerlere hakaret ettiği” gerekçesiyle avukat Feyza Altun hakkında suç duyurusunda bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı, şeriat

Önceki Gün Serbest Bırakılmıştı! Bu Kez Diyanet, Onun Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu. Diyanet, Feyza Altun hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı Hukuk Müşavirleri, avukat Feyza Altun hakkında  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunu sundu.

 

DİNİ İNANÇ VE DEĞERLERE HAKARET

 

Suç duyurusunda, Feyza Altun‘un şeriata yönelik paylaşımıyla, ahlak ve edep sınırlarını aşarak insan haklarına açıkça saldırdığı belirtildi. Altun’nu, toplumu bir arada tutan en temel dinamiklerden dini inançlara ve değerlere hakaret ettiğine dikkat çekildi.

 

KABAK, SERT, İNCİTİCİ VE HAKARET EDİCİ MAHİYETTE

 

Altun’un paylaşımlarının, Anayasa’ya ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine aykırı olduğuna işaret edilen suç duyurusunda, şeriata yönelik paylaşımın tahkir edici, kaba, sert, incitici ve hakaret edici mahiyette olduğu, vatandaşların dini inançlarına, kutsallarına, değerlerine saldırı niteliği taşıdığı vurgulandı.

 

KAMU DAVASI AÇILMASI TALEP EDİLDİ

 

Suç duyurusunda, Altun hakkında, “dini ve kutsal değerlere hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama” suçlarından kamu davası açılması talep edildi.