Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Yapılan son değerlendirmelere göre öğleden sonra Marmara’nın kuzey ve doğusu ile Batı Karadeniz’de yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı. Öğleden sonra Marmara’nın kuzey ve doğusu ile Batı Karadeniz’de yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre iç ve batı kesimlerinin parçalı bulutlu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Afyonkarahisar, Kütahya, Isparta ve Burdur’un doğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

 

Yağışların; Marmara’nın kuzey ve doğusu ile Batı Karadeniz’de yerel kuvvetli olması bekleniyor.

 

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor.

 

Kuvvetli yağış uyarısı

 

Yapılan son değerlendirmelere göre; öğleden sonra Marmara’nın kuzey ve doğusu ile Batı Karadeniz’de yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

 

Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında ani kuvvetli rüzgâr ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

 

Kuvvetli rüzgâr uyarısı

 

Rüzgârın, İç Ege, Marmara’nın güneyi, Göller Yöresi ile Eskişehir çevrelerinde batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat, kısa süreli 80 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunası gerekiyor.