Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meteoroloji’den çöl tozu uyarısı

Meteoroloji, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun batısı ile Ardahan, Kars, Hakkâri, Şırak ve Van çevreleri için gök gürültülü sağanak uyarısı yaptı. Diğer yandan Ege ve Batı Akdeniz’de çöl tozu etkili olacak.

Meteoroloji, Akdeniz'in iç kesimleri,

Meteoroloji’den çöl tozu uyarısı. Meteoroloji’den yapılan son açıklamada, Ege ve Batı Akdeniz’de çöl tozunun etkili olacağı belirtildi.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güneyi ile Afyonkarahisar, Ankara, Çankırı, Kars, Ardahan, Bitlis, Van, Hakkâri, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

Marmara’nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz’de toz taşınımı bekleniyor.

 

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor, genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

 

Rüzgârın genellikle kuzeyli, yurdun güney kesimlerinde batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice esmesi bekleniyor.

 

Marmara’nın güneyi ile Ege ve Batı Akdeniz’de toz taşınımı beklendiğinden; görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.