Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meteoroloji’den 9 kente uyarı: Kuvvetli yağış bekleniyor

Yağışların; Amasya, Çorum, Bolu, Tokat, Karabük, Ankara, Çankırı, Kastamonu ve Kırıkkale’de yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışların; Amasya, Çorum, Bolu,

Meteoroloji’den 9 kente uyarı: Kuvvetli yağış bekleniyor. Hava sıcaklığı ise mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu (Sivas ve Karaman dışında), Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Bilecik, Sinop ve Erzincan çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

Yağışların, Isparta’nın batısı, Burdur’un doğusu ile Antalya’nın batısının iç kesimleri, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Bolu’nun doğusu, Karabük, Kastamonu, Çorum, Amasya ve Tokat’ın batısında yerel kuvvetli olması bekleniyor.

 

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında, Trakya kesimlerinde ise normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

 

Rüzgârın genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun batısında yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

 

Kuvvetli yağış uyarısı: Yapılan son değerlendirmelere göre; öğle saatlerinden itibaren Isparta’nın batısı, Burdur’un doğusu ile Antalya’nın batısının iç kesimleri, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Bolu’nun doğusu, Karabük, Kastamonu, Çorum, Amasya ve Tokat’ın batısında yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.