Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meteorolojiden 20 il için sarı uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İç Anadolu, Akdeniz’in batısı ve Orta Karadeniz’de kuvvetli sağanak beklendiği uyarısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM),

Meteorolojiden 20 il için sarı uyarı. Meteoroloji; İç Anadolu, Akdeniz’in batısı ve Orta Karadeniz’de kuvvetli sağanak beklendiği uyarısı yaptı.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, aralarında Ankara, Konya, Samsun, Antalya ve Muğla’nın da olduğu 20 kent için yapılan “sarı” uyarıda bulundu.

 

Meteoroloji tarafından bugün için yapılan sarı uyarıda Ankara, Antalya, Konya, Muğla, Amasya, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Isparta, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Samsun, Sivas, Tokat, Yozgat, Aksaray ve Kırıkkale’de kuvvetli sağanak beklendiği belirtildi.

 

Açıklamada, İç Anadolu’da beklenen yağışların; bugün sabah saatlerinden 20.00’ye kadar devam edeceği bildirildi.

 

Orta Karadeniz’de ise bugün öğle saatlerinden itibaren Çorum, Tokat ve Amasya çevrelerinde, akşam saatlerinden itibaren de Samsun çevresinde sağanağın yerel kuvvetli ve gök gürültülü olması bekleniyor.

 

Yağışlar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

 

SARI KOD UYARISI NEDİR?

 

Sarı kod, hava durumu potansiyel tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır anlamına gelir.