Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meteoroloji, 15 ile ‘sarı’ uyarı verdi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle 15 kenti sarı kodla uyardı. Bazı bölgelerde de toz taşınımı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli

Meteoroloji, 15 ile ‘sarı’ uyarı verdi! Meteoroloji, 15 ile kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle sarı kodla uyarırken, zazı bölgelerde de toz taşınımı bekleniyor.

 

Yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Ege kıyıları ve Batı Akdeniz hariç diğer bölgelerin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

KUVVETLİ YAĞIŞLAR

 

Yağışların; Trakya (Edirne ve Kırklareli çevreleri ile Tekirdağ’ın iç kesimleri), Doğu kesimlerde (Mardin, Batman, Bitlis, Siirt, Şırnak, Hakkari’nin güneyi, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Van’ın kuzeyi), Doğu Akdeniz (Adana’nın doğusu, Osmaniye ile Hatay’ın kuzey ilçelerinde) ve Artvin çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

 

 

Hava sıcaklığının batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

 

Rüzgârın genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, kuvvetli yağış beklenen yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

 

15 İLE SARI UYARI

 

Uyarı yapılan iller şu şekilde: Adana, Edirne, Hakkâri, Iğdır, Kırklareli, Osmaniye, Şırnak, Van, Ağrı, Erzurum, Hatay, Kars, Mardin, Siirt, Tekirdağ.

 

Yağışların; söz konusu illerde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.