Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Memur ve emeklinin maaş zammı netleşiyor

Milyonlarca memur ve emekli için maaş artışı belirleniyor. 3 Temmuz Çarşamba günü, haziran ayı enflasyon rakamlarıyla birlikte maaş zamları netleşecek.

Milyonlarca memur ve emekli

Memur ve emeklinin maaş zammı netleşiyor. 3 Temmuz Çarşamba günü, haziran ayı enflasyon rakamlarıyla birlikte maaş zamları netleşecek.

 

Memur ve emeklilerin maaşları, toplu sözleşme ve enflasyon verilerine göre hesaplanıyor. Mayıs ayında enflasyon aylık yüzde 3,37 olarak gerçekleşti. Buna göre memur ve emeklilerin 5 aylık zam oranı da belirlendi.

 

5 aylık verilere göre, memur ve emekli maaşlarında yüzde 17,38’lik bir artış kesinleşti. Bu oran, Türkiye İstatistik Kurumu’nun 3 Temmuz’da açıklayacağı haziran ayı verileriyle güncellenecek.

 

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı ise TÜFE’ye bağlı olarak belirleniyor. 5 aylık artışa göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zammı yüzde 22,72 olarak açıklandı. Haziran ayı enflasyon verilerinin etkisiyle bu oran da güncellenecek.

 

Maaş artışlarıyla ilgili olarak yapılan değerlendirmeye göre, memur ve memur emeklisi için temmuz ayında beklenen zam oranı yüzde 20 ila 21 arasında olacak.

 

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için ise 6 aylık enflasyon beklentisi, Merkez Bankası’nın tahmin anketlerine göre haziran ayı genel gidişatı dikkate alındığında yüzde 25 ila 26 civarında olması öngörülüyor.