Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MED-DER’den sosyal medyada Kürtçe dersi

MED-DER, sosyal medya hesapları üzerinden Kurmanci ve Kirmançkî videolarla uygulamalı olarak dil eğitimine başladı.

MED-DER, sosyal medya hesapları

MED-DER’den sosyal medyada Kürtçe dersi

Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER) 2017 yılında kurulduğundan bu yana Kürt dilinin gelişmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Dil kursları yanı sıra panel, söyleşiler ve dil üzerinde çalışmalar da yürüten dernek, yeni bir çalışmaya imza attı. Derneğin X hesabından Kürtçenin Kurmanci ve Kirmançkî lehçelerinde günlük kelimelerle uygulamalı videolar paylaşılıyor.

 ‘UYGULAMALI DİL ÖĞRETİMİ’

MED-DER Yönetim Kurulu üyesi Ramazan Holat, bu çalışma ile Kürtçenin yaşamda daha çok pratikleşmesi ve kullanılmasını hedeflediklerini belirtti. Sanal medya mecralarının bugün en kullanılan araçlardan olduğuna dikkat çeken Holat, “Biz de sosyal medyada çalışmalarımızı görünür kılmak istedik. Bu yüzden bu çalışmaya başladık. Bu çalışmamıza daha basit kelime ve cümleler ile başlattık. Bu toplumun ilgisini çekiyor” dedi. Holat, çalışmalarına dair değerlendirme ve eleştiriler aldıklarını da aktardı.

Kurmanci ve Kirmançkî lehçelerinde çekilen uygulamalı videolara, Kürtçenin diğer lehçelerini eklemek için de çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Holat,  “Kürtçe bilmeyen kişileri göz ardı etmedik ve biz de kolay kavramlardan başlayalım dedik. Gün geçtikçe daha bilimsel cümlelerle devam edeceğiz. Sosyal medyada ‘medkurdi.org’ hesabını kullanıyoruz. Halkımız bu adresten çalışmalarımızı takip edebilir. Halkın eleştiri ve değerlendirmeleri de bizim için önemlidir.  Eksikliklerimizi eleştirmeleri önümüzü açar” dedi.