Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ensarioğlu: Kürtlüğüm birilerini rahatsız ediyorsa….

Sosyal medya hesabından ‘Şeyh Said’ ile ilgili paylaşımından sonra partisi tarafından disipline sevk edilen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Salim Ensarioğlu, bir paylaşım daha yaptı.

Sosyal medya hesabından ‘Şeyh

Ensarioğlu: Kürtlüğüm birilerini rahatsız ediyorsa…. Sosyal medya hesabından ‘Şeyh Said’ ile ilgili paylaşımından sonra partisi tarafından disipline sevk edilen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Salim Ensarioğlu, bir paylaşım daha yaptı.

Süleyman AYDIN

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Salim Ensarioğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin yapılacak yeni yola Şeyh Said Bulvarı adını vereceğini duyurmasının ardından başlayan tartışmalara ilişkin sosyal medya hesabı X’ten açıklama paylaştı.

 

Şeyh Said’e yönelik ithamları şiddetle reddettiğini söyleyen Ensarioğlu, “Bu tür ithamları ifade edenler toplumsal kutuplaşmayı derinleştirmek dışında herhangi bir amaca hizmet etmeyenlerdir. Biz toplumun tüm değerlerine saygı ve hürmeti bir hafıza barışı olarak görüyoruz” dedi.

 

Beddiüzzaman Said Nursi ve Seyid Rıza’nın mezar yerlerinin açıklanması gerektiğini belirten Ensarioğlu, “Anılan değerlerin mezar yerleri aleni bir değer iken devlet sırrı diye ifadelendirilmesi akla ziyan olmakla beraber hafıza barışına hizmet etmemektedir. Ülkemizde öncelikli olarak bir hafıza barışından başlanıp huzur ikliminin kalıcı olarak sağlanmasının tüm kesimlerin dahli ile mümkün olabileceği inancının kırılmasına müsaade etmeyeceğimizi ilgili taraflar bilmelidir. Ayrıca bu inancı taşıyan ilgili kamuoyunun taşıdığı bu inancını daha yüksek bir sesle dile getirmesini temenni ediyorum” demişti.

 

Bu açıklamanın hemen ardından İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İstanbul Milletvekili Mehmet Salim Ensarioğlu‘nun Şeyh Said ile ilgili açıklamaları nedeniyle Meral Akşener’in talimatıyla disipline sevk edildiğini duyurdu.

 

Zorlu sosyal medya hesabı X’ten paylaştığı açıklamada, Ensarioğlu’nun açıklamalarını kabul etmediklerini söyledi, “Ensarioğlu’nun, İYİ Parti’nin kuruluşundaki temel değerlerini ve bugüne kadar sürdürdüğü siyasi mücadele ve tutumunu yok sayan bu açıklamasını asla kabul etmiyoruz” dedi.

 

Disipline sevk edilen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Salim Ensarioğlu, ikinci bir açıklama yaparak, “Kürtlüğüm birilerini rahatsız ediyorsa onlar bölücüdür” paylaşımında bulundu.

ensarioglu-kurtlugum-birilerini-rahatsiz-ediyorsa