Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DEM Parti’den Hakkari çağrısı!

Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasının ardından DEM Parti milletvekilleri ve belediye eş başkanlarının sabaha kadar nöbet tutarken DEM Parti Genel Merkezi’nden bugün için bir çağrı yapıldı.

Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasının

DEM Parti’den Hakkari çağrısı!

31 Mart seçimlerinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) kazandığı Hakkari Belediyesi’ne dün belediye eş başkanı Mehmet Sıddık Akış süren bir dava nedeniyle gözaltına alınmış akabinde de İçişleri Bakanlığı belediyeye Hakkari Valisi Ali Çelik’i kayyım olarak atamıştı.

Bölgenin 10 ilinde Hakkari Belediyesi’ne kayyım atandıktan sonra valilikler tarafından yürüyüş ve gösteri yasağı ilan edildi. Yasağa rağmen birçok yerde protesto yürüyüşleri yapıldı.

Hakkari’de de Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun’un da yer aldığı DEM Parti milletvekili heyeti ile diğer belediye eş başkanları sabaha kadar Hakkari Valiliği’nin bulunduğu Bulvar Caddesi’nde nöbet tuttu.

Bugün DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’ın da Hakkari’de saat 13.00’te başlayacak yürüyüşe katılıp belediye binası önünde açıklama yapmaları bekleniyor.

DEM Parti'den Hakkari çağrısı!

CHP HEYETİ HAKKARİ’DE

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada CHP Genel Başkan Yardımcısı, Zeliha Aksaz Şahbaz, Antalya Milletvekili Cavit Arı, Bursa Milletvekili Kayıhan Pala’nın bugün Hakkari’de incelemelerde bulunacağını açıkladı.

DEM PARTİ’DEN ÇAĞRI: HER KESİ BEKLİYORUZ

DEM Parti Genel Merkezi sosyal medya hesapları üzerinden açıklama yaptı.

Açıklamada, “İrade gapsına karşı direnişimiz sürüyor. Milletvekillerimiz, belediye eş başkanlarımız ve halkımız nöbet eyleminde sabahladı. Eş Genel Başkanlarımız bugün Hakkari’de olacak. Mücadelemiz büyüyerek sürecek. Halk iradesini savunan herkesi bugün Hakkari’ye bekliyoruz.” denildi.