Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

3 katlı bina çöktü: Enkazdaki yaralıları kurtarma çalışmaları sürüyor!

Küçükçekmece’de henüz belirlenemeyen bir nedenle 3 katlı bina çöktü. Enkaz altındaki yaralıları kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Küçükçekmece’de henüz belirlenemeyen bir

3 katlı bina çöktü: Enkazdaki yaralıları kurtarma çalışmaları sürüyor!

Olay, saat 08.40 sıralarında Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Belediye Caddesi ile Geçit Sokak’ın kesişim noktasında bulunan üç katlı bina henüz belirlenemeyen bir nedenle çöktü. Enkazın bulunduğu adrese çok sayıda AFAD, arama kurtarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Çöken binadan 2 yaralı çıkarılırken, diğer yaralılar için kurtarma çalışmaları devam ediyor.

3 katlı bina çöktü: Enkazdaki yaralıları kurtarma çalışmaları sürüyor!

 “7 KİŞİ YARALI OLARAK ÇIKARILDI, 2 KİŞİNİN DAHA GÖÇÜK ALTINDA OLDUĞU SÖYLENİYOR”

-Küçükçekmece’de çöken 3 katlı bina hakkında basın açıklaması yapan İstanbul Valisi Davut Gül, “7 kişi yaralı olarak çıkarıldı. Şu anda kurtarma çalışmaları devam ediyor. İlk bilgilere göre, 2 kişinin daha göçük altında olduğu söyleniyor. Bize ulaşan herhangi bir ölü tespiti yok. 1988 yapımı binada çökmeyle ilgili henüz tespit edilen bir sebep yok” dedi.

İstanbul Valisi Davut Gül, Küçükçekmece’de çöken 3 katlı binayla ilgili basın açıklaması yaptı. Vali Gül, “Küçükçekmece’de saat 08.40 sıralarında zemin + 3 katlı bir bina kendiliğinden çöktü. Zeminde iş yeri var. Bir üst katın ise büro olarak kullanıldığını biliyoruz. Üstteki iki katta da aileler yaşıyor. İlk etapta, AFAD’ın koordinesinde itfaiye ve diğer kuruluşlar olay yerine geldiler. Belediye, itfaiye, sağlık, emniyet gibi gelmesi gereken bütün kurumlar geldiler. 7 kişi yaralı olarak çıkarıldı. Şu anda kurtarma çalışmaları devam ediyor. İlk bilgilere göre, 2 kişinin daha göçük altında olduğu söyleniyor. Arkadaşlarımız çalışıyorlar. Bize ulaşan herhangi bir ölü tespiti yok. 7 kişinin 2’sinin durumu biraz daha ağır. 5 kişinin durumu normal. 1988 yapımı binada çökmeyle ilgili henüz tespit edilen bir sebep yok. Dolayısıyla ileriki saatlerde ve günlerde sizleri bilgilendireceğiz. Cumhuriyet Başsavcımız olay yerinde. Bundan sonra adli ve idari süreç devam edecek” ifadelerini kullandı.

3 katlı bina çöktü: Enkazdaki yaralıları kurtarma çalışmaları sürüyor!

YARALILARIN KURTARILMA ÇALIŞMALARI KAMERADA

Küçükçekmece’de çöken 3 katlı binanın altından 7 yaralı çıkarılırken, göçük altında kalan 2 yaralı için kurtarma çalışmaları sürüyor. Ekiplerin, yaralıları kurtarma çalışmaları kameraya yansıdı. Çok sayıda AFAD, arama kurtarma ve sağlık ekibi çöken binanın altından 7 kişiyi yaralı olarak çıkarırken, göçük altında kalan 2 kişi için çalışmalar sürüyor. Enkaz altından çıkarılan yaralılar kameraya yansırken, kurtarılan yaralılar ilk müdahalenin ardından hastaneye sevk edildi.

3 katlı bina çöktü: Enkazdaki yaralıları kurtarma çalışmaları sürüyor!

BAKAN KOCA’DAN ÇÖKEN BİNAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Bakanı Fahrettin Koca, Küçükçekmece’de çöken 3 katlı binayla ilgili açıklama yaptı.

Küçükçekmece’de çöken 3 katlı binayla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Koca paylaşımında, “Bu sabah İstanbul Küçükçekmece’de bir binada meydana gelen göçükte saat 09.35 itibariyle 7 yaralı olduğunu tespit ettik. 5 yaralı hastaneye nakledildi, 2 kişi tedaviye ihtiyacı olmadığını belirttiler. Olay yerine 15 ambulans ve 5 UMKE Timi görevlendirilmiştir. Olaydan etkilenenlere geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Küçükçekmece’de 3 katlı binanın çökmesine ilişkin Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

Soruşturma çerçevesinde 1 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ile 2 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilirken, 3 kişilik bilirkişi ekibi de kusur tespitine ilişkin incelemelerine başladı. Soruşturma sürüyor.

 

ÇÖKEN BİNANIN ENKAZINDA KÖPEK İLE ARAMA YAPILIYOR

Çöken binanın olduğu alanda hassas burunlu köpek arama yapıyor.

İtfaiye ekipleri çalışmalarını sürdürürken olay yerine AFAD ekipleri de intikal etti. Çöken binanın olduğu enkazda hassas burunlu köpek arama yapıyor.

3 katlı bina çöktü: Enkazdaki yaralıları kurtarma çalışmaları sürüyor!

AFAD HASSAS CİHAZLARLA DİNLEME ÇALIŞMASI YAPTI

Çöken binanın enkazında ise AFAD ekipleri tarafından hassas cihazlarla dinleme çalışması yaptı.

Binanın enkazında herhangi birisinin kalmış olma ihtimaline karşı AFAD ekipleri hassas cihazlarla ses dinledi. Ekipler dinleme yaptığı sırada vatandaşlar da ses çıkarmamak için yere çöktü. Hassas burunlu köpekler enkazda arama yaptı.