Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

10 yılda 695 çocuk iş cinayetinde yaşamını yitirdi

Çalıştırılan çocuklara ilişkin İSİG’in hazırladığı raporuna göre, 2013’ten beri en az 695 çocuk iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi.

Çalıştırılan çocuklara ilişkin İSİG'in

10 yılda 695 çocuk iş cinayetinde yaşamını yitirdi

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, çalıştırılan çocuklara dair hazırladığı raporu açıkladı. 2013’ten bugüne kadarki süreci kapsayan rapor, Mesleki Eğitim Merkezleri (MESEM) kapsamında staj gördüğü işyerlerinde yaşamını yitiren çocuklar şahsında bütün çalıştırılan çocuklara adandı. İSİG’in kendi internet sitesinde yayınlandığı raporda, 2013’ten bu yana en az 695 çocuğun iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi aktarıldı.

EN FAZLA ÇOCUK İŞÇİ CİNAYETİ URFA’DA

Yaşamını yitiren 695 çocuktan 596’sının erkek, 99’unuzun ise kız çocuğu verisinin paylaşıldığı raporda, çocuk iş cinayetlerinde 52 ölümle en kent bazında en yüksek oranın Urfa’da olduğu kaydedildi. Ölüm oranlarının paylaşıldığı raporda, trafik-servis kazaları yüzde 28, boğulma-zehirlenme yüzde 17, ezilme-göçük yüzde 14 oranında ölümlerin yaşandığı vurgulandı.

İş kollarına göre ölüm dağılımının yer aldığı raporda, 383 çocuğun tarım/orman, 75 çocuğun inşaat/yol, 52 çocuğun işçi metal, 49 çocuğun işçi konaklama, 24 çocuğun ise gıda iş kolunda yaşamını yitirdi belirtildi. Raporda, ayrıca iş cinayetinde yaşamını yitiren 80 çocuğun ise mülteci/göçmen olduğu aktarıldı.