Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uzmanlar: Tatil dönüşünüzü son güne bırakmayın!

Uzmanlar, sürücülerin gerekli önlemler alınmadığı takdirde dönüş yolunda karayollarında yaşanacak trafik yoğunluğunun her yıl yaşadığımız acı tabloyla tekrar karşılaşmamıza yol açabileceğini belirtiyorlar.

Uzmanlar, sürücülerin gerekli önlemler

Uzmanlar: Tatil dönüşünüzü son güne bırakmayın!

 

9 günlük Kurban Bayramı tatilinin yarın sona ermesiyle tatillerini şehir dışında geçiren vatandaşların dönüş yolunda dikkat etmesi gereken konularla ilgili uzman sürücüler tarafından uyarılarda bulunuldu.

Bayram sonrası başlayan eve dönüş trafiğinde sürücüleri bekleyen olumsuzluklara karşı uyarılarda bulunan sürücü kursu uzman eğitmenlerinden Abdullah Akyüz, dönüş yolunda trafikteki yoğunluk nedeniyle kazaların arttığına vurgu yaptı.

Kurban Bayramı tatilinin yarın sona ermesiyle sürücülerin dönüşlerini son güne bıraktığını söyleyen Akyüz, “9 günlük Kurban Bayramı tatili yarın sona eriyor. Yarın son gün olmasından dolayı sürücülerimiz tatil dönüşlerini son güne bırakıyorlar. Son güne bıraktıkları için trafik yoğunluğu artıyor. Fazla arttığından dolayı ise maalesef üzüntülü haberlerle karşılaşıyoruz. Seyahat öncesi mutlaka araç bakımlarımızın yapılması lazım. Yağ bakımı, su, klima ve lastik kontrolü yapmamız gerekiyor ki olumsuz bir nedene mahal vermemiz lazım.” şeklinde konuştu.

“UZUN YOLA ÇIKAN BİR SÜRÜCÜ, 2 SAATTE BİR 10-15 DAKİKA MOLA VERMESİ GEREKİYOR”

Akyüz, “Yola çıkmadan önce en önemli olan uykusuz ve yorgun bir şekilde trafiğe çıkmamamız lazım. Uykumuzu iyi almamız gerekiyor ve yorgun olmamalıyız. Mümkün olduğu müddetçe seyahatimize gündüz çıkalım. Gece çıkmak isteyen sürücülerimiz ise daha dikkatli olması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Sürücülerin yol güzergahını daha önceden planlaması gerektiğinin altını çizen Akyüz, “Hangi yolda ve nerede mola vereceğimizi bilmemiz gerekir ki öncesinden bir planlama yapmamız lazım. Uzun yola çıkan bir sürücü, 2 saatte bir 10-15 dakika mola verilmesi gerekiyor. Mola verdikten sonra yoluna devam etmelidir. Molalarını ise dinlenme tesisleri veya benzin istasyonlarda vermelidir. Karayolların cadde kenarlarında değil! Cadde kenarlarında dinlenme söz konusu olduğu zaman kazaya neden olabiliyor.” dedi.

Uzmanlar: Tatil dönüşünüzü son güne bırakmayın!

“YOL ESNASINDA KESİNLİKLE CEP TELEFONUYLA OYNAMAMALIYIZ”

Yola çıktığımız zaman en önemli olanlardan bir tanesi de araç mesafesini kontrol etmemiz gerektiğini söyleyen Akyüz, son olarak şu tavsiyelerde bulundu:

“Bir aracın ortalama olarak 2 araç misli kadar önündeki araca mesafe koymamız lazım. Hız kurallarına, trafik ve trafik işaret kurallarına uymamız gerekiyor. Yola çıkılmadan önce emniyet kemerlerini de takmalıyız. Yol esnasında kesinlikle cep telefonuyla oynamamalıyız. Telefonla oynarsak kazalara neden olur.”