Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu’dan Diyarbakır açıklaması

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde dün yaşanan yangın faciası ardından açıklamalarda bulundu. Karaloğlu, yangında Diyarbakır’da 8 bin 100 dönüm arazi, Mardin’de ise 7 bin dönüm arazi zarar gördüğünü belirtti.

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu’dan Diyarbakır açıklaması

Yangın sırasında yaşamını yitiren Ubeydullah Buğdaycı (30) ve yeğeni Abdurrahman Buğdaycı’nın (15) cenazelerine katılan İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, , Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su ve beraberindeki heyetle birlikte Köksalan Mahallesi’nde düzenlenen cenaze törenine iştirak etti. Burada aileye başsağlığı dileyen Karaloğlu, olayın detayları hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

“Bir haftadır ülkemizde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, düşük nem ve şiddetli rüzgarlar nedeniyle orman ve zirai yangınlarla yoğun bir mücadele içindeyiz” diyen Karaloğlu, Çanakkale’de dün meydana gelen altı büyük yangının kontrol altına alındığını aktardı.

Çınar ve Mazıdağı ilçelerinde yaşanan zirai yangına dikkat çeken Karaloğlu, bölgedeki yangın mücadelesine Diyarbakır ve Mardin valiliklerinin liderliğinde jandarma, AFAD, itfaiye ekipleri ve Orman Bölge Müdürlüğü personelinin katıldığını vurguladı. Sağlık Bakanlığı’nın da bölgeye 19 ambulans ve 7 UMKE timi sevk ettiğini belirten Karaloğlu, toplamda Mardin’den 86 araç ve 451 personel, Diyarbakır’dan ise 94 araç ve 587 personelin yangınla mücadelede yer aldığını ifade etti.

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu’dan Diyarbakır açıklaması

‘Spekülasyonlara itibar edilmemeli’

Karaloğlu ayrıca yangında hayatını kaybedenler için Allah’tan rahmet dilerken, zarar gören arazi ve hayvanlar hakkında da bilgi verdi. Diyarbakır’da 8 bin 100 dönüm, Mardin’de ise 7 bin dönüm arazinin zarar gördüğünü açıklayan Karaloğlu, bu alanların büyük kısmının hasadı yapılmış anız arazisi olduğunu belirtti. Ayrıca yangında 556 küçükbaş hayvanın telef olduğunu ve 250 yaralı hayvanın kesime sevk edildiğini aktardı.

Yangının çıkış nedenine dair sorular üzerine ise Karaloğlu, konunun savcılık tarafından incelendiğini ve şu an için kesin bir tespit yapılamadığını söyledi. Sosyal medyada dolaşan iddialara da değinen Karaloğlu, vatandaşların bu tür spekülasyonlara itibar etmemesi gerektiğini ifade etti.